»Динамо» – «Хапоель» (Петах-Тіква) – 0:0. Склали ціну Шекелю

За останні п’ять днів «Динамо» провели три контрольних матчі, зустрівшись з командами з усіх ліг чемпіонату Ізраїлю. У вівторок кияни зіграли з клубом елітного дивізіону «Хапоель» з Петах-Тікви, з яким розійшлися миром 0:0.

Славетні сторінки історії суперника «Динамо» йдуть у далекі 60-ті роки минулого сторіччя, коли команда п’ять разів поспіль ставала чемпіоном Ізраїлю. Цей «золотий» час у 200-тисячному містечку з ностальгією згадують до сьогодні. Виявилося, що організатори матчу «Хапоеля» і «Динамо» вирішили присвятити гру двом славетним гравцям команди Нахуму Стельмаху і Захарі Рацабі, які, на жаль, пішли з життя. На стадіон прийшли їхні родичі, яким керівники клубу з Петах-Тікви вручили відповідні пам’ятні гравюри. До речі, Муніципальний стадіон, на якому проходила гра, приймав один із останніх своїх матчів. За словами представника клубу, на його місці планується звести житлові квартали, а новий стадіон, який буде вміщувати вдвічі більше нинішнього, тобто 12 тисяч глядачів, вже на завершальній стадії будівництва.

У звітній зустрічі Валерій Газзаєв провів кілька експериментів, перевіривши гравців на різних позиціях й оцінивши надійність ліній. У першому таймі, наприклад, Ель Каддурі грав центрального атакуючого півзахисника, після перерви Олег Гусєв зайняв місце на лівому фланзі півзахисту, а на протилежному фланзі атакував Єременко. Кілька футболістів провели на полі всі дев’яносто хвилин. Поки, звичайно, гра команди далека від ідеалу, але не варто забувати, що з початку підготовки до сезону минуло лише якихось десять днів. Відсотків вісімдесят ігрового часу м’яч перебував на половині поля ізраїльтян, щонайменше разів десять динамівці могли вийти вперед. У першому таймі не вистачило точності Маграо, Ель Каддурі, Алмейді, тричі небезпечно пробивав Мілевський. Найреальніший момент також на рахунку Артема, який вийшов незадовго до перерви віч-на-віч із воротарем. Кіпер «Хапоеля», який має дзвінке прізвище Шекель, хоч і опинився в легкому нокауті після зіткнення з нападником, але обіграти себе не дозволив.

У першому таймі по воротах Богуша було завдано одного удару, а ось після перерви у Бойка, який замінив його, роботи додалося. Переважно ізраїльтяни пробивали з-за меж штрафного майданчика, а найнебезпечніший момент створили наприкінці зустрічі, коли після удару з кількох метрів м’яч пройшов вище воріт. Динамівці більшість атак вели через лівий фланг, де активно господарювала пара Несмачний-Гусєв. Не пішли удари зі штрафних в Алієва. Із трьох спроб лише одного разу м’яч летів у ворота, але й тут надійність продемонстрував Шекель. А коли кіпер був безсилий, йому на допомогу прийшла стійка воріт, в яку прицільно пробив Гусєв. Наприкінці зустрічі міг підняти настрій Зозуля, проте, вийшовши на побачення з воротарем, пробив неточно. Динамівці дуже хотіли перемогти, але в «воротах надії» (так з івриту перекладається Петах-Тіква) ворота обох команд залишилися на «замку».

«У нас було багато тренувань, накопичилася втома. Ноги «ватяні», плюс поле важке, було непросто на хорошому рівні відіграти всі 90 хвилин. У першому таймі ми не забили в трьох епізодах, в другому теж створили хороші можливості, одного разу м’яч влучив у стійку. Нам потрібно було перемагати і з гарним настроєм повертатися додому. Мені сподобалися обидва тайми. Тепер, гадаю, на тренуваннях доведеться більше працювати над реалізацією моментів», – розповів після закінчення матчу Огнєн Вукоєвич.

 

 

Контрольний матч

«Динамо» –
«Хапоель» (Петах-Тіква) – 0:0.

«Динамо»:
Богуш (Бойко, 45), Маграо (Єременко, 45), Хачеріді, Алмейда (Михалик, 45), Бетао, Вукоєвич, Калитвинцев (Несмачний, 30), Ель Каддурі (Гармаш, 45), Нінкович (Алієв, 45), Гусєв, Мілевський (Зозуля, 45).

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер