»Динамо» – «Іллічівець»: як це було

»Динамо» – «Іллічівець»: як це було

За час проведення чемпіонатів незалежної України «Динамо» та «Іллічівець» провели 20 матчів. Велика перевага на боці динамівців – 18 перемог та лише дві нічиї. Різниця м'ячів також відчутна – 45:9.

Маріупольський «Металург» (а саме так називався «Іллічівець» аж до 2003 року) дебютував у вищій лізі чемпіонату України в сезоні 1997/1998. Перший поєдинок між собою команди зіграли 4 серпня 1997 року. Той матч завершився впевненою перемогою «Динамо» з рахунком 3:0. Після цього була переможна серія «Динамо» в матчах з маріупольцями, яка обірвалася на 14-ти матчах.

Найрезультативніший поєдинок було зафіксовано в сезоні 1999/2000 – в Києві «Динамо» здобуло перемогу з рахунком 6:1. Ще одного разу шість голів маріупольський «Металург» пропускав на рідному стадіоні – в сезоні 2001/2002. Найпопулярнішим же підсумком є рахунок 1:0 (7 разів).

Найкращими бомбардирами у протистояннях з «Іллічівцем» («Металургом») є динамівське тріо – Сергій Ребров, Горан Гавранчич і Максим Шацьких. На рахунку кожного футболіста по 4 результативних удари. Максим, на відміну від колег, має шанс відзначитися і в майбутньому матчі, а от Сергій і Горан вже не є гравцями «Динамо». Найкращими же «стрільцями» у маріупольців є Володимир Браїла та Едуард Цихмейструк із скромними результатами в два забиті м'ячі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер