»Динамо» – «Іллічівець»: історія протистояння

»Динамо» – «Іллічівець»: історія протистояння

За часів проведення чемпіонатів незалежної України «Динамо» та «Іллічівець» провели 22 матчі. Відчутна перевага на боці динамівців – 20 перемог та лише дві нічиї. Різниця м’ячів також вражає: «Динамо» перетнуло позначку в 50 забитих м’ячів у ворота маріупольського клубу, а «Іллічівець» розміняв лише другий десяток (51:12).

Маріупольський «Металург» (а саме так називався «Іллічівець» аж до 2003 року) дебютував у вищій лізі чемпіонату України в сезоні 1997/1998. Перший поєдинок між собою команди зіграли 4 серпня 1997 року. Той матч завершився впевненою перемогою «Динамо» з рахунком 3:0. Після цього була переможна серія «Динамо» в матчах із маріупольцями, яка обірвалася на показнику в 14-ть матчів.

У найрезультативніших поєдинках команди забивали по сім м’ячів: в сезоні 1999/2000 в Києві «Динамо» здобуло легку перемогу з рахунком 6:1, а в минулому чемпіонаті в Маріуполі зломило опір господарів у впертій боротьбі (4:3). Найпопулярнішим же підсумком протистояння є рахунок 1:0, який фіксувався 7 разів.

Найкращими бомбардирами у протистояннях з «Іллічівцем» («Металургом») є динамівське тріо – Сергій Ребров, Флорин Чернат і Максим Шацьких. На рахунку кожного футболіста по чотири результативних удари. Найкращими же «стрільцями» у маріупольців є Володимир Браїла та Едуард Цихмейструк із скромними результатами в два забитих м’ячі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер