»Динамо» – збірна Ізраїлю – 2:3. Хитрий розрахунок Фернандеса

»Динамо» – збірна Ізраїлю – 2:3. Хитрий розрахунок Фернандеса

Історії властиво повторюватися. Цей вираз у черговий раз знайшов своє підтвердження сьогодні, коли на стадіоні «Рамат-Ган» через 22 роки зустрілися «Динамо» та національна збірна Ізраїлю. Тоді, 24 січня 1989 року, динамівці під керівництвом Лобановського вщент рознесли місцевих майстрів 4:0. Цікаво, що організатором як того, так і нинішнього матчів став давній друг «Динамо» на Землі обітованій Яков Гершинзон. Заради символічної з багатьох точок зору зустрічі, яка вдало увійшла до планів Юрія Сьоміна в підготовці команди до сезону, «Динамо» подолало неблизький шлях з Ейлату до Тель-Авіву.

Ізраїльська федерація на прохання тренера Луї Фернандеса планувала провести гру за зачиненими дверима, не пустивши на неї не лише вболівальників, але й журналістів. Як виявилося, це обмеження стосувалося фанів місцевої збірної. Місцеві репатріанти, які дізналися про виступ «Динамо» в Тель-Авіві, а це близько ста людей, причому більшість були з дітьми, прийшли на стадіон, дружно підтримуючи динамівців. Проходу на трибуни допомогло звернення Посольства України в державі Ізраїль до федерації футболу Ізраїлю. За матчем спостерігав і Мілош Нінкович, який, опинившись у центрі уваги, хоч на певний час поліпшив собі настрій. Гра, за побажанням приймаючої команди, складалася з трьох таймів по півгодини кожен, із п’ятихвилинними перервами між ними. Складно сказати, чому ізраїльтяни обрали такий формат, проте їхній розрахунок себе виправдав. Саме у третій частині команда Фернандеса заволоділа ініціативою і змогла вирвати перемогу.

Перші тридцять хвилин на полі була одна команда. Динамівці дуже активно розпочали гру, проводячи атаку за атакою. Ударний квартет складався з українців – Шевченко вийшов на правому фланзі півзахисту, Ярмоленко на лівому, Кравець і Мілевський склали ударний дует. Кожен із них завдав мінімум по одному удару по воротах, сюди варто додати й Вукоєвича та Єременка, які активно діяли з глибини поля. Цікавим було рішення тренера поставити на лівий фланг захисту Алмейду. Попов, який діяв на цій позиції раніше, відчув біль у нозі та на матч не поїхав. Зате Алмейда виправдав довіру тренера на «всі 100», заслуживши від нього після матчу на похвалу. Ізраїльтяни перші два тайми провели на своїй половині поля. Першого прицільного удару по володіннях Шовковського завдали в середині другого тайму, а під його завісу змогли реалізувати штрафний. Бузагло з 20-ти метрів спочатку поцілив у «стінку», а першим встигнувши на добивання з трохи меншої дистанції спрямував м’яча до нижнього кута.

У третьому таймі ініціатива була на боці підопічних Фернандеса. Динамівці намагалися атакувати, але в основному за рахунок індивідуальних дій, а не комбінаційної гри. Реалізація моментів у ізраїльтян в цій грі була близька до максимальної. Два поспіль м’ячі у ворота Коваля стали легким шоком для динамівців, відійти від якого просто не вистачило часу. Зозуля встиг відіграти одного м’яча, після чого суддя оголосив матч завершеним.

У результаті після перемоги й нічиєї динамівці зазнали першої поразки на підготовчому зборі в Ізраїлі. Наступний контрольний поєдинок команда Юрія Сьоміна проведе у п’ятницю, 28-го січня, проти представника російської першої ліги ФК «Нижній Новгород». Гра відбудеться в місті Ейлат, на полі спорткомплексу «Санрайз».

 

«Динамо» – збірна Ізраїлю – 2:3 (1:0, 0:1, 1:2).

м. Тель-Авів, Центральний стадіон «Рамат-Ган». 100 глядачів.

«Динамо» (1-60 хвилини): Шовковський, Алмейда, Юссуф, Михалик, Данило, Вукоєвич, Єременко, Ярмоленко, Мілевський, Шевченко, Кравець.

«Динамо» (61-90 хвилини): Коваль, Несмачний, Хачеріді, Бетао, Данило, Маграо, Гіоане, Гармаш, Гусєв, Андре, Зозуля.

Збірна Ізраїлю: Харуш (Гореш, 45), Зів (Даса, 55), Роаш (Дгані, 56), Шиш, І.Коен, Натчо (Альберман, 43), Бузагло, Бітон, Бен Шушан (Малул, 31), Голаса (Хемед, 50), Дамарі (Коллауті, 43).

Голи: Ярмоленко (15), Зозуля (87) – Бузагло (58, 64), Хемед (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер