»Динамо» - «Кубань» - 0:0. І знову перемога в серії пенальті

»Динамо» - «Кубань» - 0:0. І знову перемога в серії пенальті

Перед контрольним матчем із російською «Кубанню» головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін опинився в незавидному положенні. Чи не жарт – у його розпорядженні залишилося лише 10 польових гравців, включаючи Горана Попова, який займався всі тренувальні дні за індивідуальною програмою. Якби Горан не зміг грати, довелося б залучити кого-небудь із футболістів інших команд, або випускати на поле Олега Лужного.

У результаті всі футболісти (нагадаємо, участь у матчі Шевченка, який залишився в розташуванні команди, від самого початку не планувалася через ушкодження – прим.), які були в наявності, змогли вийти у стартовому складі. Проте, до сторонньої допомоги все ж довелося вдатися, підключивши південноафриканця Летладі Мадубанію. Футболіст, який грає на позиції центрального півзахисника, вийшов на другий тайм, замінивши Юссуфа.

Якщо говорити про розстановку футболістів на полі, то, враховуючи, що в розпорядженні тренерського штабу залишилося шестеро номінальних захисників, Данило Сильві та Попову довелося діяти на флангах у середині поля. Юссуф зайняв місце опорного півзахисника, а Гіоане з Маграо були покликані допомагати єдиному висунутому форварду – Гільєрме.

Звітний матч команди провели в активному темпі, намагаючись розігрувати швидкі комбінації з використанням великої кількості передач. Щоправда, з цим компонентом іноді виникали проблеми, а також завдяки строгим діям в обороні, моментів біля обох воріт виникало не так багато. Фактично, за весь матч команди створили по одному реальному моменту для взяття воріт. Наприкінці першого тайму Цораєв блискуче пробив з меж штрафного майданчика, але м’яч, влучивши у стійку, прокотився вздовж лінії воріт і вилетів у поле, на що динамівці відповіли небезпечним пострілом Маграо метрів із 22-х і добиванням Гіоане – в обох випадках надійно зіграв воротар.

По такій грі все могла вирішити одна помилка, якої в результаті так ніхто і не припустився. Тому переможця матчу довелося з’ясовувати в серії пенальті. Як і в поєдинку із «Зестафоні», вирішальний забитий пенальті на рахунку Бетао. А героєм цього разу став Артем Кичак, який парирував два удари з «точки».

«Динамо» – «Кубань» – 0:0 (серія пенальті – 4:3).

«Динамо»:
Кичак, Бетао, Алмейда, Хачеріді, Несмачний, Юссуф (Мадубанія, 46), Данило Сильва, Попов, Гіоане, Маграо, Гільєрме.

«Кубань»: Будаков, Козлов, Хут, Зуела (Шахов, 84), Фідлер, Кулик (Тлісов, 70), Не, Цораєв (Падерін, 46; Дзамперіні, 76), Варга, Сквернюк (Калімуллін, 46), Давидов.

Серія пенальті – 4:3 (забили: Гільєрме, Попов, Маграо, Бетао – Калімуллін, Давидов, Варга; не забили: Гіоане – Фідлер, Не).

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер