»Динамо» – «Локомотив» - 2:3. Поразка на останніх хвилинах

»Динамо» – «Локомотив» - 2:3. Поразка на останніх хвилинах

Під'їжджаючи до невеликого містечка Мілс, на центральному стадіоні якого був призначений матч «Динамо» з «Локомотивом», небо вибухнуло проливним дощем. Москвичі, які першими прибули на місце, пожартували, мовляв, кияни привезли негоду. Наші гравці відразу парирували: «це ви вже два тижні готуєтеся під дощами і возите їх за собою. А в нашій місцевості погода стабільна, інколи навіть по-справжньому літня, сонячна».

«Динамо» і «Локомотив» нині багато чого пов'язує. Окрім тренерів Юрія Сьоміна і Бориса Ігнатьєва, гравці Родольфо та Малхаз Асатіані. Всі вони раніше працювали на благо київського клубу, а зараз продовжують кар'єру в Москві. Завжди життєрадісний Родольфо побачивши друзів з «Динамо» відразу долучився до їхньої компанії. До речі, бразилець досконало вивчив російську мову, розмовляючи на ній практично без акценту. З радістю всім повідомив, що старша донька вже зовсім доросла, а найближчим часом чекає на поповнення в сім'ї, приготували їй сестричку.

У «Динамо» поступово починає визначатися основний склад. З перших хвилин проти «Локомотива» вийшли практично ті ж гравці, що й у другому таймі з «Аксамс-Гетценс». Єдине, місце Гусєва, який отримав невелике ушкодження на тренуванні, зайняв Нінкович. Також через мікротравму до заявки на гру не потрапив Олександр Шовковський. Почесну місію капітана виконав Олександр Алієв. Це дебют півзахисника на такій відповідальній посаді. Цілком можливо, так буде і в офіційних матчах. У першому таймі функції лівого захисника виконував Ярмоленко. Після перерви тренер випустив Ель Каддурі, а Андрій перемістився до півзахисту. Це помітно активізувало гру команди на фланзі. До речі, впродовж матчу багато гравців змінювали позиції. Певний час у другому таймі Єременко був правим півзахисником, Вукоєвич центральним захисником. Валерій Газзаєв експериментує, дивиться різні поєднання гравців, награє тактичні схеми. Контрольні матчі, та ще з такими сильними суперниками, оптимально для цього підходять.

Обидві команди вельми обережно розпочали матч, першу чверть години роблячи пристрілку по воротах із дальніх дистанцій. Через дощ і мокре поле така тактика могла бути ефективною, але голкіпери були на висоті. Наступна двохвилинка помітно пожвавила гру. Спочатку Мілевський із семи метрів замкнув подачу зі штрафного Алієва, а в наступній атаці Фалл добив м'яча у ворота після рикошету від удару Сичова. Перший тайм хоча і пройшов у рівній боротьбі, але все ж таки помітною була невелика перевага москвичів. Матеріалізувалася вона за десять хвилин до перерви, коли нерозторопністю захисників киян у воротарському майданчику скористався Фініньо, точно пробивши з кількох метрів.

У другому таймі Валерій Газзаєв провів низку замін, які позитивно позначилися на грі команди. В першу чергу, з'явилося творення і швидкість з виходом на фланги півзахисту Гіоане та Ярмоленка. Із створених моментів динамівці використали лише один – Гіоане отримав м'яча від Мілевського й обійшовши захисника чітко пробив із десяти метрів. Реальні шанси відзначитися втратили Ярмоленко, Корреа, Кравченко, пенальті не реалізував Алієв. Подібне марнотратство підопічні Юрія Сьоміна не пробачили, покаравши на останніх хвилинах. Кравченко зачепив у штрафному Гатагова, а Сичов чітко виконав удар з 11-метрової позначки. Окрім поразки, нехай і в товариському матчі, настрій динамівцям зіпсувала вимушена заміна Леандро Алмейди. Після єдиноборства з нападником новачок команди відчув біль у нозі й залишив поле. Вердикт лікарів стане відомий найближчим часом.

З коментарями гравців, тренера, президента «Динамо» про матч із «Локомотивом» читачі можуть ознайомитися в окремих публікаціях на сайті. Цікаво також дізнатися думку наставника москвичів Юрія Сьоміна. Обговорювати гру свого колишнього клубу Юрій Павлович категорично відмовився, провівши загальний аналіз поєдинку: «Важливий контрольний матч, рівна гра. «Динамо» не використало свій момент, не забивши пенальті, а ми використовували. Тому й перемогли. Нам не вистачало Білялетдинова, Одемвінгіє, Торбінського, які хворі. Спасибі «Динамо», що в таких погодних умовах пройшов матч. Бойовий, напружений, гравці з повагою ставилися один до одного. В нас блискуче зіграв Дмитро Сичов, що багато в чому зумовило результат матчу».

Контрольний матч

«Динамо» - «Локомотив» - 2:3 (1:2).

«Динамо»: Богуш, Бетао (Ель Каддурі, 46), Хачеріді, Алмейда (Фашан, 77), Ярмоленко, Вукоєвич, Єременко, Алієв - кап (Кравченко, 77), Нінкович (Гіоане, 46), Гільєрме (Корреа, 46), Мілевський.

«Локомотив»: Гільєрме, Родольфо - кап, Дюриця, Кузьмін, Янбаєв, Глушаков (Асатіані,70), Дуймович, Кочиш, Сичов, Фініньо (Гатагов, 67), Фалл (Мінченков, 65).

Голи: Мілевський (20), Гіоане (58) – Фалл (21), Фініньо (36), Сичов (89, з пенальті).

Нереалізований пенальті:
Алієв (65).

Також до вашої уваги:

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер