»Динамо» – «Маккабі» (Хайфа) – 2:2. Почин Ярмоленка не підтримали

»Динамо» – «Маккабі» (Хайфа) – 2:2. Почин Ярмоленка не підтримали

Зустріч віце-чемпіонів України та Ізраїлю стала головною подією дня в невеликому курортному містечку Ейлат. Уболівальники обох команд, зрозуміло, чисельна перевага була на боці зелено-білих, повністю заповнили невелику трибуну, а також щільним колом оточили поле за периметром. Динамівці приїхали на стадіон, розташований у метрах 800 від готелю, за 45 хвилин до гри. Розминка, під час якої диктор перекручуючи імена та прізвища оголошує склади команд. Найбільше пожвавлення викликав сьомий номер киян Шевченко, якому зааплодували навіть уболівальники суперника.

У першому таймі Юрій Сьомін випустив склад, аналогічний стартовому із «Бней Ейлат». Гравці вийшли ті ж, проте розташувалися на інших позиціях. Ярмоленко зайняв не зовсім звичне для себе місце правого півзахисника, його візаві на протилежному фланзі став Нінкович. Під номінальним нападником Мілевським розташувалися Шевченко та Єременко. У захисті залишилося все без змін. У центрі возз’єдналися давні партнери Михалик та Юссуф, на флангах вийшли Данило Сильва та Попов. Непорушними залишаються позиції Вукоєвича в центрі півзахисту.

Перші двадцять хвилин на полі була одна команда. У динамівців виходили красиві багатоходові комбінації, чи не кожна друга атака завершувалася ударом по воротах. Гравці «Маккабі» просто сторопіли від стартового натиску суперника, але поробити з цим нічого не могли. Скористалися з нерозберихи в захисних ланках номінальних господарів підопічні Сьоміна двічі. Обидва рази це зробив із інтервалом в одну хвилину Ярмоленко! На 7-й хвилині Андрій отримав пас від Єременка і з десяти метрів переправив м’яча повз воротаря, який вийшов із воріт. А в наступній атаці 21-річний динамівець «вибіг» віч-на-віч із Давидовичем і чітким ударом подвоїв рахунок.

Якби «Динамо» продовжило грати в тому ж ритмі, з’явилися би на віртуальному табло стадіону двозначні числа. Мав забивати Мілевський, який не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, відвернувся успіх від Шевченка та Ярмоленка. Перебіг гри, що складався явно на користь «Динамо», змінився після вимушеної заміни Нінковича. У центрі поля серб технічно пішов від суперника, але відразу ж був брутально збитий ударом по нозі. За допомогою масажистів Мілош залишив поле. У нього підвивих гомілкостопного суглобу, найближчим часом стане відомо, наскільки серйозне ушкодження.

Наступного удару кияни отримали за кілька хвилин. Хемед пробив метрів із 18-ти, Шовковський у кидку парирував м’яча, але проти добивання з близької відстані Двалішвілі виявився безсилий. Провівши у високому темпі перші півгодини, під завісу тайму динамівці зменшили в активності. Очевидно, позначаються напружені тренувальні будні, гравці не встигають відновлюватися і підходити до ігор у хорошому стані.

Відігравши 45 хвилин, футболісти перейшли до Вінченцо Пінколіні, який провів із ними невелике заняття на сусідньому полі. А в гру вступив новий склад, з одним виключенням аналогічний задіяному в першому матчі. Замість Алмейды, який вибув через мікротравму, з’явився Маграо. Таким чином, позиції в центрі оборони зайняли Бетао та Хачеріді, на лівому фланзі захисту діяв Маграо, а на правому Несмачний. До речі, Андрій у другому таймі отримав капітанську пов’язку від Шовковського.

У другому таймі перевага ізраїльтян стала помітнішою. У «Динамо» бракувало комбінаційних дій у нападі, м’яч часто закидався вперед, у боротьбу, де за нього не завжди успішно намагалися зачепитися Андре та Кравець. Кожен із нападників мав чудову можливість відзначитися. Удар головою бразильця з лінії воротарського майданчика пролетів повз мету, а в моменті з Артемом воротар «витягнув» м’яча з «дев’ятки» після удару під кутом. Не такими гострими в атаці були і гравці «Маккабі», проте своїм шансом вони скористалися. У результаті нічия, 2:2, яка стала логічним завершенням цікавої гри команд.

У середу в розкладі «Динамо» ще один матч. Рано вранці команда вилітає до Тель-Авіву, де о 14:00 на стадіоні «Рамат-Ган» відбудеться поєдинок із національною збірною Ізраїлю.

 

«Динамо» – «Маккабі» (Хайфа) – 2:2 (2:1).

м. Ейлат. Центральний стадіон. 500 глядачів.

«Динамо» (1 тайм): Шовковський, Данило, Михалик, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Єременко, Нінкович (Зозуля, 29), Ярмоленко, Шевченко, Мілевський.

«Динамо» (2 тайм): Коваль, Бетао, Хачеріді, Несмачний, Маграо, Гармаш, Гіоане, Гусєв, Зозуля, Кравець, Андре.

«Маккабі»: Давидович, Осман, Пілявський, Мшумар, Златков, Яхая, Бокколі, Веред, Двалішвілі, Азулай, Хемед. На заміну виходили Фалах, Маймон, Колма, Шабен, Зехаві.

Голи: Ярмоленко (7, 8) – Двалишвілі (31), Зехаві (76).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер