»Динамо» – «Металіст» – 1:0. Оггі-гол!

»Динамо» – «Металіст» – 1:0. Оггі-гол!

Мінімальною перемогою «Динамо» закінчився перший матч 1/8 фіналу Кубка УЄФА проти «Металіста». Команда Юрія Сьоміна впевнено провела зустріч, створивши немало небезпечних моментів біля воріт харків’ян, проте реалізувати спромоглася лише один. На початку другого тайму після подачі Алієва з кутового Вукоєвич головою переправив м’яча у ворота – 1:0.

Всупереч очікуванням і незважаючи на кадрові проблеми, наставник «Динамо» вирішив грати з чотирма захисниками. Мабуть, дії команди в обороні в матчі проти «Ворскли» не справили враження на Юрія Сьоміна і, щоб уникнути неприємностей, тренер повернувся до перевіреної схеми 4-4-2. Для цього довелося перевести номінального півзахисника Єременка на лівий фланг захисту. В центрі захисту вийшла пара Михалик-Саблич, справа звичну позицію зайняв Бетао. У півзахисті квартет – Нінкович зліва, Вукоєвич і Корреа в центрі, Алієв справа. Мілевський грав відтягнутого нападника, а Кравець діяв на вістрі атаки. Таким чином, стартовий склад у порівнянні з недільною грою з «Ворсклою» залишився тим самим, змінилася лише розстановка по позиціях.

Динамівці активно розпочали гру, провівши в першу чверть години кілька небезпечних атак. Утім, вони більше нагадували розвідку боєм. Своє слово сказали й гості: Олійник обіграв на фланзі Бетао і прострілив на кут воротарського майданчика на Валяєва. Півзахиснику не вистачило точності і м’яч після його удару пройшов вище воріт. До речі, в результаті аналогічної комбінації «Валенсія» в київському матчі відкрила рахунок. Тоді майстерний Сильва зі свого шансу скористався. Надалі, до забитого м’яча, ініціатива була на боці киян. Чудовий момент відзначитися втратив Саблич, головою замикаючи чергову флангову передачу Алієва. Гра Горана в звітному матчі заслуговує на позитивні відгуки. Незважаючи на малу кількість ігрової практики, хорват органічно вписався в редути, і став справжнім королем «другого поверху». Харків’яни, як не намагалися, переграти динамівця так і не змогли.

Другу половину зустрічі господарі розпочали ще активніше. Розуміючи, що на своєму полі необхідно забивати, динамівці притиснули суперника, змушуючи того примітивно відбиватися. Переважно небезпечні моменти біля воріт Горяїнова виникали після подач Алієва зі стандартних положень, чи небезпечних забігів Кравця. На 53-й хвилині Алієв подав з кутового, Мілевський пробив головою, а Вукоєвич також головою підправив м’яча прямо у ворота. В цьому епізоді воротар Горяїнов припустився чи не єдиної в матчі помилки. Вона призвела до пропущеного м’яча.

Огнєн Вукоєвич, чи просто Оггі, як до нього звертаються в команді, забив свій другий гол у нинішньому сезоні. Нарешті, з приходом хорвата до «Динамо», вже не є проблемною позиція опорного півзахисника. На полі Вукоєвич всюди, встигає виконувати величезний об’єм чорнової роботи, яка для непрофесійного ока інколи залишається непоміченою. Небезпечний Оггі й після розиграшів стандартних положень. Практично в кожній з останніх ігор хорват мав шанс відзначитися, але бракувало точності. Зате які емоції були на обличчі Вукоєвича після результативного удару у ворота колись непробивного Горяїнова! Це потрібно було бачити! До речі, в повторній грі в Харкові хорват не візьме участь через перебір попереджень.

Виходячи з подальшого розвитку подій, мінімальна перемога цілком влаштовувала динамівців. Ігрова ініціатива була віддана харків’янам, які, в свою чергу, обережно йшли в атаку. Обидві команди боялися пропустити, звідси й така обережна гра в останні півгодини матчу. Сьомін не поспішав із замінами, наприкінці матчу випустивши замість Кравця Гусєва. Гіоане з’явився на полі в доданий час, заміна мала тактичний сенс.

Мінімальна перемога «Динамо» в домашньому матчі достатньо закрутила інтригу в українській євро-парі. Тут краще за інших скаже побита роками фраза «все вирішиться в повторній зустрічі». Яка, нагадаємо, відбудеться наступного четверга, в Харкові, на ОСК «Металіст».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер