»Динамо» – «Металіст» – 1:1. Удари повз мету

»Динамо» – «Металіст» – 1:1. Удари повз мету

Центральний матч туру виправдав очікування вболівальників. На переповненому стадіоні імені Лобановського «Динамо» та «Металіст» показали цікавий футбол, з великою кількістю небезпечних моментів та двома забитими м’ячами. На початку зустрічі їх авторами стали Хав’єр та Шевченко. У другому таймі динамівці володіли великою перевагою, але отримати з неї вигоду не спромоглися.

Витративши немало емоційних і фізичних сил у Полтаві, динамівці намагалися забути успішний матч проти «Шахтаря», з усією відповідальністю підійшовши до підготовки до гри з «Металістом». Юрій Сьомін не став змінювати стартовий склад, лише замість Аруны, який отримав мікротравму, випустивши Шевченка.

Динамівці активно розпочали поєдинок, і вже на третій хвилині… виймали м’яча зі своїх воріт. Харків’яни скористалися з неузгодженості між Юссуфом та Діакате, провели швидку контратаку, завершив яку ударом у порожні ворота Хав’єр. Такий перебіг подій обіцяв цікаве продовження, і воно відбулося. Динамівці обрушили усю потужність атак на ворота «Металіста», активно працювали фланги, був присутнім пресинг. Рівновага була відновлена вже на 17-й хвилині – м’яч після удару Гусєва Дішленкович зафіксувати не спромігся, а Шевченко підправив його у ворота. До перерви на атаки динамівців харків’яни намагалися відповідати, а в другому таймі всю увагу зосередили на захисті своїх воріт.

Обидві команди заслужили за звітний поєдинок на компліменти. «Металіст» явно залишився задоволений виїзною нічиєю, заслуживши її високою самовіддачею, воротарем, який упіймав кураж, та успіхом. Динамівці весь другий тайм провели на половині поля гостей і неодноразово були близькими до взяття воріт. Особливо активним був Олег Гусєв, кожен його прийом м’яча був загрозливим для суперника. Два гострих удари Олега парирував Дішленкович, а коли і голкіпер був безсилим, на допомогу харків’янам прийшов каркас воріт. Спершу в стійку поцілив м’яч після удару Шевченка, а в компенсований час оплески зірвав Єременко – його удар із кута штрафного майданчика припав у хрестовину.

Здавалося, ще трохи й підопічні Юрія Сьоміна вийдуть вперед, проте час невблаганно минав, а удари так і не досягали мети. Фінальний свисток арбітра фіксує нічию, а тисячі глядачів оплесками проводжають команди з поля. Той окремий випадок, коли столичний глядач після невдачі улюблених футболістів дякує їм за гру. Найголовніше, що вона зараз у команди є. А забиті м’ячі й перемоги прийдуть, головне не зупинятися, йдучи обраним шляхом.

ДИНАМО – МЕТАЛІСТ – 1:1 (1:1).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич (30.Ель Каддурі, 89), 6.Попов, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко (8.Алієв, 66), 10.Мілевський – кап, 15.Діакате, 20.Гусєв (36.Нінкович, 79), 23.Єременко, 37.Юссуф.

«Металіст»: 81.Дішленкович, 30.Папа Гуйє, 4.Березовчук, 17.Пшеничних, 3.Вільягра, 15.Фініньо (2.Романчук, 85), 8.Едмар – кап, 21.Кристальдо (5.Шелаєв, 62), 33.Девич (9.Воробей, 76), 10.Хав’єр, 7.Валяєв.

Голи: Шевченко (17) – Хав’єр (3).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер