»Металіст» помилок не прощає

»Металіст» помилок не прощає

ЕпіЦентр Чемпіонат України 2008/09. "Динамо" - "Металіст" - 1:2

Центральний поєдинок 3-го туру чемпіонату України – в якому «срібний» призер минулого сезону «Динамо» приймав «бронзового» «Металіст» – сповна виправдав очікування вболівальників. Безкомпромісною і видовищною грою. Підопічні Мирона Маркевича з перших хвилин показали, що задовольнятися малим не мають наміру і, вдвічі образливо для «Динамо», цілком заслужено вивезли з Києва три очки. На точні удари Валяєва і Коельо господарі відповіли «пострілом» Нінковича, в результаті програвши 1:2.

Напередодні матчу для більшості глядачів, а їх, до речі, було близько 15 тисяч, головною темою обговорення було жеребкування кваліфікації Ліги чемпіонів і майбутні матчі із «Спартаком». Поступово увага перемістилася на футбольне поле, на якому динамівці з перших хвилин методично почали шукати підступи до воріт суперника. Юрій Сьомін у порівнянні з попередніми двома матчами зробив дві заміни – замість Бангура випустив Шацьких, а Гіоане замінив на Ель Каддурі. Забігаючи наперед, відзначимо, що в другому таймі тренер «Динамо» все ж таки вдався до послуг Бангура і Гіоане, причому випустивши їх замість Шацьких і Ель Каддурі. Ось така стабільність від Юрія Павловича. Додамо, що в першому таймі Нінкович грав на правому фланзі, а в другому перемістився на звичний для себе лівий.

Сценарій поєдинку не виблискував різноманітністю – господарі атакували, а гості сподівалися на швидкі контратаки. Але якщо динамівці задумане реалізували на половину (а може і на третину) – моменти створювали, але наполегливо їх не реалізовували, то харків'яни свою тактику виконали на «всі сто». За матч створили чотири небезпечні моменти, з яких половину реалізували. Цього виявилося цілком достатньо для перемоги.

Численні атаки динамівців розбивалися у невибагливу, але цілком надійну оборону. Дальні удари Алієва зі штрафних раз по раз проходили повз воріт, а в штрафному майданчику нападники показували дріблінг і наполегливо хотіли завести м'яча у ворота, на що захисники відповідали простим винесенням м'яча від гріха подалі. Завдяки удару з двадцяти метрів Нінковича динамівці зуміли піти на перерву з перспективним рахунком 1:1. Але висновків не зробили, продовживши грати в свою гру, що не зробила великих проблем супернику. «Металіст» зумів скористатися хвилинним розслабленням в захисті киян, вийти вперед і, стримавши фінальний натиск динамівців, вивезти перемогу додому.

Чемпіонат тільки розпочався і недібрані три очки «Динамо» неодноразово зможе компенсувати в інших поєдинках. Інша справа – гра команди. Напередодні кваліфікації Ліги чемпіонів і, сподіватимемося, групового турніру, цей компонент викликає найбільший неспокій. Залишається сподіватися, Юрій Сьомін у відповідальний момент зможе мобілізувати гравців, підняти бойовий дух і дати зрозуміти, що права на помилку динамівці більше не мають. 

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер