»Динамо» – «Металург» – 1:0. Спеціаліст із вирішальних м'ячів

»Динамо» – «Металург» – 1:0. Спеціаліст із вирішальних м'ячів

Донецький «Металург» ледь не став першою командою, яка двічі в поточному чемпіонаті Україні спромоглася відібрати очки в «Динамо». Долю поєдинку вирішив влучний удар Огнєна Вукоєвича, який приніс «Динамо» перемогу та зберіг за командою перший рядок у турнірній таблиці.

Перед матчем Юрій Сьомін не дорахувався кількох провідних виконавців. На недільному тренуванні травми отримали Шевченко та Шовковський, через дискваліфікацію пропускали матч Мілевський та Алієв. Добре, що лава запасних у «Динамо» достатньо довга.

Незважаючи на кадрові проблеми, тренери не відступили від звичної тактики гри – 1-4-5-1. Місце у воротах зайняв Коваль, квартет захисників склали Сильва, Хачеріді, Алмейда та Бетао. Ось так, три бразильці та один українець на такій відповідальній позиції. Забігаючи наперед, відзначимо, що зі своїм завданням захисники цілком впоралися – «Металург» за весь матч завдав лише два удари у рамку воріт, та й ті з дальньої відстані. У центрі півзахисту діяли Вукоєвич та Гармаш, на флангах Гусєв та Ярмоленко. Під номінальним нападником Ідейє розташувався Нінкович.

Саме Мілош першим міг відзначитися, але на 9-й хвилині, отримавши м’яча від Ярмоленка, пробив у воротаря, який вибіг йому назустріч. Протягом усієї зустрічі динамівці володіли територіальною перевагою, загалом завдавши 19 ударів по воротах Бандури. Зате із забитими м’ячами ніяк не складалося. Той же Ярмоленко та Гармаш були одними з найактивніших на полі, билися за кожен м’яч, але часом занадто захоплювалися індивідуальними діями. Команді не вистачало організатора, здатного перевести гру до конструктивного русла, віддати останню передачу нападнику.

Після години доволі в’язкої гри на мокрому від дощу полі Юрій Сьомін вирішився на зміни. Гру команди були покликані підсилити півзахисник Корреа та нападник Аді. Причому Фанендо замінив захисника Бетао, що суттєво змінило схему гри команди. Гусєв із правого флангу півзахисту був переведений на лівий фланг захисту, а два фактурні нігерійці почали «пресувати» втомлених захисників. Наприкінці зустрічі донеччани сподівалися лише на нічию, практично забувши про атаку.

Вже не в першій грі в нинішньому сезоні «Динамо» забиває вирішальні м’ячі на останніх хвилинах. Розуміючи, на чому з турнірної точки зору можуть позначитися втрати очок у чемпіонаті, всім складом динамівці перейшли на половину поля гостей. Удари Ярмоленка, Ідейє та Гармаша мети не досягли, зате успіх посміхнувся Вукоєвичу. Хорват останню чверть години грав нападником, і підхопивши м’яча після серії рикошетів, у боротьбі із захисником влучно пробив із 15-ти метрів у кут воріт Бандури. Радощам Огнєна, партнерів, які налетіли вітати його, і глядачів на стадіоні не було меж! Під кінець тривалого футбольного року у гравців залишилося не так багато сил та емоцій. Тим приємніша хоч і важка, проте настільки потрібна перемога!

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ДИНАМО – МЕТАЛУРГ Д – 1:0 (0:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Данило Сильва, 3.Бетао (24.Аді, 63), 34.Хачеріді, 5.Вукоєвич, 44.Алмейда, 9.Ярмоленко, 19.Гармаш, 20.Гусєв – кап, 36.Нінкович (77.Корреа, 56), 11.Ідейє.

«Металург» Д:
12.Бандура, 7.Морозюк, 4.Чечер – кап, 14.Воловик, 20.Шина, 6.Мкртчян, 9.Лазич, 8.Піззеллі (17.Соарес, 68), 18.Димитров (44.Прийма, 73), 11.Казарян, 15.Траоре.

Гол: Вукоєвич (89).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер