»Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Урок для лідера

»Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Урок для лідера

На тритижневу паузу в чемпіонаті України, викликану календарними матчами національних і молодіжних збірних, усім командам хотілося піти в доброму гуморі. Два представники гірницького краю - «Шахтар» і «Металург» - у День шахтаря особливо бажали порадувати своїх уболівальників. Краще це вийшло у «Шахтаря» - команда Мірчи Луческу спромоглася зіграти внічию, а підопічні Ніколая Костова поїхали з Києва, поступившись «Динамо» 0:1.

Юрій Сьомін не став змінювати традицію, виставивши стартовий склад аналогічний домашньому матчу зі «Спартаком». Вперше серед запасних опинився Роман Єременко, орендований на нинішній сезон в італійського «Удинезе». Судячи з усього, Роман виконуватиме функції атакувального півзахисника. За кілька хвилин до закінчення матчу Єременко дебютував в «Динамо», вийшовши на позицію Нінковича. Завтра футболіст виїжджає до розташування збірної Фінляндії, в складі якої зіграє проти команди Німеччини.

Поєдинок «Динамо» і «Металурга», який став центральним у турі, сповна виправдав очікування. Динамівці класно грали в першому таймі, за всіма статтями перевершивши суперника. Один забитий м'яч не відображає реальної ситуації на футбольному полі. Зате рівність у другій половині закономірна. Металурги періодично володіли ініціативою і, пристрілившись по воротах Богуша з дальніх дистанцій, почали обстріл з вигідніших позицій. Активний був Шищенко, а справжню паніку в захисті наводив невтомний Кінгслі. Якщо б нападник був трохи вдалішим, його прізвище теж могло б бути на табло стадіону.

Сьомий м'яч у шести останніх матчах за «Динамо» провів Ісмаель Бангура. Поєдинок показав, що окрім ударів по воротах, гвінеєць може віддавати прекрасні передачі. Наприклад, наприкінці зустрічі на Мілевського. Бангура на швидкості увійшов до штрафного майданчика і замість удару вирішив відпасувати на вільного Артема. Бути б голу, але м'яч на лінії воріт зустрів ногу захисника. За рік у «Динамо» гра Бангура змінилася в кращий бік. Форвард тепер не чекає в центрі поля передачі, а пропонує себе, допомагає в захисті і постійно тримає в напрузі мінімум двох захисників. У звітній зустрічі Ісмаель кілька разів «обкрадав» суперників, а одного разу, випередивши воротаря, пробив по воротах, але поцілив у стійку.

Другий тайм, який тримав у напрузі глядачів до останньої хвилини, команди провели під акомпанемент дощу. Знайшлося місце і з'ясуванню стосунків. Нехай компетентні люди розбираються, хто був ініціатором колотнечі, але такі моменти футбол не прикрашають. У результаті останні хвилини, які обіцяли навалу на ворота «Динамо», пройшли спокійно. Футболісти виплеснули емоції в масовій колотнечі і, мабуть, задоволені результатом, спокійно дограли матч.

Грою в Києві «Металург» продемонстрував, що заслужено знаходиться на чолі турнірної таблиці. Проте тепер доводити претензії на високі місця донецький клуб повинен у матчах з лідерами. Динамівський іспит металурги пройшли на тверду четвірку – результату не досягли, але показали змістовну гру.

Зовсім інші завдання чекають у наступному місяці на команду Юрія Сьоміна. Після повернення гравців із збірних «Динамо» зіграє на Кубок проти «Олкома», а потім… Ласкаво просимо, Ліга чемпіонів!

 

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер