»Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Капітан б'є без промаху

»Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Капітан б'є без промаху

У центральному матчі 5-го туру чемпіонату України «Динамо» приймало донецький «Металург». Набравши належний хід в останніх турах, динамівці продовжили переможну серію, обігравши принципового суперника завдяки влучному удару Андрія Шевченка під кінець першої години зустрічі.

Мінімальна перемога однієї з команд була найпрогнозованішим результатом матчу – це найпопулярніший рахунок у попередніх 26 зустрічах суперників. Перед грою динамівці не долічилися двох лівофлангових виконавців. Валерій Газзаєв не зміг розраховувати на Маграо, який отримав у попередній зустрічі мікротравму, а також на Ярмоленка, який опинився на лікарняному ліжку через отруєння. Також був відсутній Бертольйо, який не встиг залікувати передню поверхню стегна, що турбувала його. У результаті у стартовому складі на позиції лівого захисника вийшов Горан Попов, а на цьому ж фланзі півзахисту Роман Зозуля. Не варто строго оцінювати гру вищезгаданої парочки. Для Попова це був дебют у «Динамо», він неабияк хвилювався, але до завершення зустрічі розігрався і надійно виглядав на довіреній йому позиції.

У нинішньому сезоні Шевченко є найстабільнішим гравцем чемпіонату. У кожному з матчів нападник забиває по м’ячу, довівши бомбардирський рахунок до п’яти. Два з них були вирішальними і принесли «Динамо» перемогу! Після п’яти турів Андрій разом із Селезньовим із «Дніпра» очолюють гонку бомбардирів. Ще одна приємна новина виходить від молодого воротаря Дениса Бойка. На старті сезону Ден припустився помилки, але спромігся швидко психологічно відновитися і в другій поспіль грі чемпіонату зберігає ворота «на замку».

На відміну від попередніх матчів, у зустрічі з «Металургом» динамівці не продемонстрували результативної гри. Здалося, що команда грає «на результат», старанно здобувши мінімальну перемогу і з почуттям виконаного обов’язку залишивши поле. Що ж, потрібно вміти грати і так, навіть найкращі команди світу не можуть упродовж усього сезону показувати яскравий та результативний футбол. До перерви суперники обмінялися небезпечними ударами. У «Динамо» з вигідної позиції не влучив у рамку воріт Шевченко, а підступний постріл Гармаша парирував воротар. Донеччани відповіли виходом віч-на-віч із Бойком Мгуні – зімбабвієць обіграв воротаря, але у рамку воріт влучити не спромігся. Ще в одному епізоді той же Мгуні головою пробив вище поперечини.

Після перерви динамівці додали в атаці. Багато в чому це пов’язано з виходом на поле активного Гусєва, який зайняв місце на звичному правому фланзі півзахисту. Спочатку дзвіночок біля воріт Непогодова пролунав у вигляді підступного удару Єременка з лінії штрафного майданчика. А в наступному епізоді атака віялом Гармаш-Мілевський-Шевченко закінчилося підступним ударом останнього з десяти метрів повз воротаря, який вибіг назустріч! Півгодини, що залишилися до фінального свистка, пройшли в рівній боротьбі. Динамівці звели до мінімуму атакуючі зусилля суперника, перевівши гру до центра поля. Запам’ятався класний прохід Мілевського по правому флангу до штрафного майданчика, але на простріл Артема партнери не відгукнулися.

Таким чином, після чергового туру розташування лідерів не змінилося – продовжує лідирувати «Дніпро», від якого на два очки відстають «Шахтар» та «Динамо».

ДИНАМО – МЕТАЛУРГ Д – 1:0 (0:0)

«Динамо»: 71.Бойко, 2.Данило Сильва, 17.Михалик, 3.Бетао, 6.Попов, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 23.Єременко (30.Ель Каддурі, 84), 19.Гармаш, 49.Зозуля (20.Гусєв, 46), 10.Мілевський (44.Алмейда, 90).

«Металург» Д: 1.Непогодов, 28.Маріо Сержіо, 5.Аделейє, 14.Воловик, 20.Шина, 44.Прийма, 9.Лазич (8.Тейшейра, 74), 77.Морозюк (46.Іванко, 62), 17.Соарес, 22.Мхітарян – кап, 7.Мгуні (15.Танаса, 74).

Гол: Шевченко (57).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер