»Динамо» – «Металург» З – 2:0. Нова форма – на фарт

»Динамо» – «Металург» З – 2:0. Нова форма – на фарт

У четвер динамівці презентували новий дизайн форми, у п’ятницю пораділи з перемоги земляків «оболонців» над «Шахтарем», а в суботу впевнено і красиво перемогли запорізький «Металург». Наприкінці першого тайму Нінкович ударом головою відкрив рахунок, а на початку другої половини зустрічі Мілевський із пенальті встановив остаточний результат.

Більше десяти динамівців зіграли на тижні за національні та молодіжні збірні своїх країн, повернувшись до Києва лише за два дні до звітного поєдинку. На жаль, не на всіх із них сьогодні міг розраховувати Валерій Газзаєв. Шевченко ушкодив коліно і вибув мінімум на тиждень, Зозуля та Єременко «затемпературили».

Цікавою була задумка наставника задіяти Маграо в центрі поля. На жаль, сповна показати найкращі якості на новій для себе позиції бразилець не спромігся. Вже на 12-й хвилині Горан Попов через травму був вимушений залишити поле, а Маграо перейшов на звільнений македонцем лівий фланг захисту. Вимушена заміна зіграла з динамівцями добрий жарт. Нінкович добре увійшов до гри, віддав кілька класних передач, а вже в компенсований арбітром у першому таймі час зміг ударом головою замкнути чудову передачу із флангу Ярмоленка.

Матч пройшов за тотальної територіальної переваги господарів. У динамівців активно діяли на флангах Гусєв та Ярмоленко, раз по раз загострюючи атаки гострими передачами до штрафного майданчика. Щосили старався Ярмоленко, показавши одну з найкращих своїх ігор у нинішньому сезоні. Андрію цього вечора на полі вдавалося практично все, за винятком найголовнішого – точного завершального удару. У будь-якому випадку, чудова форма нападника може лише радувати вболівальників команди. Аналогічно можна сказати і про Мілевського, який пообіцяв після підписання нового контракту із клубом повернути боржок за невиразну гру в літні місяці. Гра з аутсайдером, звичайно, не найкращий показник готовності Артема до осінніх випробувань, проте, прогрес очевидний. У ворота запорожців Мілевський забив свій перший м’яч у нинішньому чемпіонаті.

Незважаючи на очевидну перевагу динамівців, у другому таймі довелося добре попрацювати Ковалю. У діях «на виходах» воротарю ще є над чим працювати, а ось удари із різних дистанцій Максим парирує відмінно. Особливо запам’яталася самовіддана гра 17-річного голкіпера в епізоді з Татанашвілі, який вийшов віч-на-віч на динамівські ворота. А коли Коваль був безсилий врятувати ворота, на допомогу приходили захисники – Маграо головою виніс м’яча з лінії воріт після розіграшу кутового.

Перемога дозволила «Динамо» скоротити відставання від лідера, «Шахтаря», до двох очок і у відмінному настрої підійти до участі в першому в історії клубу груповому етапі Ліги Європи.

ДИНАМО – МЕТАЛУРГ З – 2:0 (1:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Сильва (3.Бетао, 42), 5.Вукоєвич, 6.Попов (36.Нінкович, 12), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 17.Михалик, 19.Гармаш (4.Гіоане, 84), 20.Гусєв, 21.Маграо, 34.Хачеріді.

«Металург» З : 24.Безотосний, 3.Невмивака – кап, 5.Вернидуб, 8. Д.Єременко (16.Алозі, 58), 20.Тигорєв, 14.Польовий, 17.Аржанов (34.Сидорчук, 86), 18.Татанашвілі, 23.Тейку, 31.Пісоцький (11.Цигирлаш, 46), 39.Опанасенко.

Голи: Нінкович (45 1), Мілевський (52, з пенальті).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер