»Динамо» - «Металург» (З) - 2:0. Подарунок естетам від Алієва

»Динамо» - «Металург» (З) - 2:0. Подарунок естетам від Алієва

В середині першого тайму, коли диктор по стадіону Олена Гуц оголосила рахунок матчу в Донецьку, у глядачів різко піднявся настрій. Втім, ще приємнішу хвилину радості гравці «Динамо» подарували своїм уболівальникам миттєвістю раніше – Ісмаель Бангура відкрив рахунок! А на останніх секундах першого тайму справжній подарунок гурманам футболу підніс Алієв. Удар майстра з 25-ти метрів прийшовся якраз в «дев'ятку» воріт Постранського. Динамівці мали ще як мінімум з десяток вірних можливостей збільшити рахунок, але на цьому обмежилися. В результаті – впевнена перемога 2:0!

На матч команду із капітанською пов'язкою вивів Андрій Несмачний. Із задіяних гравців Андрій довше за всіх виступає за «Динамо», наступним після нього йде Тіберіу Гіоане. Втім, коли Несмачний залишав поле, пов'язку вирішив довірити не Тіберіу, який замінив його, а іншому захиснику – Тарасу Михалику. Таку почесну місію за неповні три роки виступів за «Динамо» Тарасу довірили вперше.

В стартовому складі киян у порівнянні з матчем із «Спартаком» було зроблено дві заміни. Пропустивши місяць, до складу повернувся Айїла Юссуф. На нігерійця напередодні Ліги чемпіонів тренери покладають величезні надії. В звітному матчі, можливо, у зв'язку з млявою грою запорізьких нападників, у Юссуфа роботи було небагато. Так само як і в голкіпера Станіслава Богуша, який дебютував у «Динамо». Тиждень тому голкіпер уклав контракт і дебютував в матчі проти свого колишнього клубу. До гри Станіслав розповів, що чудово знає сильні і слабкі сторони кожного з екс-одноклубників і розуміє, чого від них можна очікувати. В гру Богуш вступив кілька разів, зробив це грамотно і надійно. Шовковський спостерігав за грою свого нового конкурента за місце в воротах з лави запасних.

Перший м'яч у ворота металургів нагадав знаменитий гол у ворота мадридського «Реала» в чвертьфіналі Ліги чемпіонів 1998/99. Тоді Ребров закинув м'яча за спини захисників, а Шевченко, який вискочив з глибини, оперативно прийняв його і переправив у ворота. Через дев'ять років роль Реброва на себе взяв Мілевський, а замість Шеви виконував соло Бангура. Порівняння, можливо, й недоречне, особливо враховуючи рівень Ліги чемпіонів і чемпіонату України. Зате гол вийшов дивовижним!

За лічені секунди до перерви, коли втомлені від гри на жарі футболісти були подумки в роздягальні, неперевершений за виконанням удар вийшов у Алієва. Плеймейкер з 25-ти метрів немов з гармати вистрілив у дев'ятку воріт Постранського. Воротар у стрибку витягнувся, м'яча хоч і не дістав, але зробив телеперегляд епізоду ще ефектнішим!

Другий тайм пройшов за повного домінуванні динамівців. Кілька непоганих можливостей збільшити рахунок втратив Бангура, були шанси в Алієва, Мілевського, Нінковича. В результаті трудова перемога 2:0, гарний настрій для динамівців, більша половина яких уже в понеділок роз'їдуться до збірних своїх країн і оптимістичний настрій уболівальників напередодні єврокубкової осені.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер