»Динамо» - «Оболонь» - 2:1. Два подарунки від бомбардирів

Столичні команди в різних ситуаціях готувалися до майбутньої зустрічі. Шістнадцять підопічних Валерія Газзаєва роз'їхалися до розташувань національних збірних, повернувшись до Києва за дві доби до звітної гри. А пивовари зробили невелике турне до Грузії, де відновили сили і провели товариський матч. Незважаючи на непросту ситуацію, динамівцям ніхто поблажок робити не збирається, уболівальники чекають від улюбленої команди позитивного результату й яскравої гри в кожній зустрічі. Перемога дісталася «Динамо» в дуже напруженій боротьбі. Численні моменти в першому таймі динамівці не використали, а один із рідкісних контрвипадів оболонців після перерви призвів до взяття воріт. Відзначився Яворський, який замкнув головою подачу з кутового. Після цього біля володінь Товта почалася справжня карусель. Номінальні господарі, включивши швидкості, натиск і проявивши величезне бажання, буквально зім'яли суперника, забивши два необхідних для перемоги м'ячі. Дев'яту в нинішньому чемпіонаті перемогу «Динамо» принесли лідери атаки – Артем Мілевський та Андрій Шевченко.

Після такої напруженої серії матчів, а грати двічі на тиждень динамівцям доводиться не перший місяць, в поєдинку з «Оболонню» наставник «Динамо» дав відпочити провідним виконавцям – Шевченку, Єременку, Хачеріді, Нінковичу. У другому поспіль матчі місце на полі тренери довіряють Михалику. Причому, що цікаво, Газзаєв через півтора роки повернув Тараса на позицію опорного півзахисника, де він виступав за Дем’яненка. З «Оболонню» у «Динамо» в центрі поля вийшли двоє потужних руйнівника - Вукоєвич та Михалик. На грі в захисті це позначилось позитивно, а от в атаці не все було гаразд.

Цілком логічно, що із середняком ліги, та ще й ослабленим відсутністю чотирьох орендованих у «Динамо» гравців, які відповідно до контракту не мали права грати в очних зустрічах команд, динамівці розраховували здобувати перемогу наявним набором виконавців. Якому, до речі, позаздрив би не один провідний клуб Європи. Проте підібрати ключі до воріт організованих оболонців виявилося завданням не з легких. У першому таймі мережива у штрафному гостей «плів» квартет у складі Гусєва, Ярмоленка, Мілевського та Алієва. Останній після тривалої перерви знову вийшов у стартовому складі, але від своїх найкращих кондицій Олександр ще далекий.

У першому таймі було створено кілька хороших моментів, але виникла проблема з точним завершальним ударом. Аналогічно продовжувалося після перерви, коли атаку господарів підсилили Кравець та Нінкович, а трохи пізніше Шевченко. На появу останнього на полі столична публіка чекала з особливим інтересом. Можливо, у тому числі й у зв'язку з поверненням Андрія до «Динамо» на домашні матчі команди в чемпіонаті стало ходити не менше десяти тисяч глядачів. Вихід на поле Шевченка якраз співпав із пропущеним м'ячем. Тепер «Динамо» для перемоги, а іншого результату від команди ніхто не очікував, потрібно було забивати двічі.

У складну хвилину тягар відповідальності взяли на себе лідери команди – Мілевський та Шевченко. Спочатку Кравець вивів на ударну позицію Гусєва, удар якого з гострого кута парирував Товт. Першим на добиванні опинився Мілевський – 1:1. Стало зрозумілим, що перемога від динамівців цього вечора нікуди не втече. У наступних атаках двічі загрожував воротам Шевченко, а з третьої спроби зусилля нападника все ж таки були винагороджені. Нінкович, перебуваючи на лінії штрафного, закинув м'яча за спини захисників, а Шевченко, який немов чекав на це, ударом зльоту з кута воротарського вивів команду вперед! 2:1, і в гарному настрої підопічні Валерія Газзаєва можуть готуватися до вівторкового поєдинку з «Інтером».

ДИНАМО – ОБОЛОНЬ – 2:1 (0:0)

«Динамо»: 31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 8.Алієв (36.Нінкович, 46), 10.Мілевський – кап, 17.Михалик (22.Кравець, 46), 20.Гусєв, 21.Маграо (7.Шевченко, 68), 25.Юссуф, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

«Оболонь»: 42.Товт, 2.Мірошниченко – кап, 8.Сібіряков, 9.Онисько (4.Рябий, 55), 13.Яворський, 14.Малиш, 24.Васильєв (32.Пластун, 71), 25.Мазуренко (26.Карабаєв, 84), 27.Кіцута, 33.Антоненко, 88.Валєєв.

Голи: Мілевський (74), Шевченко (80) – Яворський (72).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер