Часткова реабілітація. Чекаємо продовження

Часткова реабілітація. Чекаємо продовження

Для динамівців це був матч честі. Після серії невдач, двох змін тренерів і втрати шансів на вихід із групи Ліги чемпіонів потрібно було хоча б якось реабілітуватись перед уболівальниками.

«Шахтар» ідеально підходив на цю роль. Досить принциповий суперник, особливо останніми роками, віце-чемпіон і нинішній лідер. Перемога над таким опонентом могла стряхнути команду, зняти психологічну напругу і задати такий необхідний переможний ритм наприкінці першої частини сезону.

Хто знає, як би повернулись події, якби в справу не втрутилась погода. Сильний снігопад перетворив газон столичного стадіону «Динамо» в білосніжну поляну, на якій грати у звичний для всіх футбол неймовірно важко. Але, як логічно зауважили учасники протистояння після матчу, обидві сторони перебували в однакових умовах, а тому виправдовувати свою невдачу чи вважати поле своїм союзником не було смислу.

Гості першими призвичаїлись до незвичного для себе покриття. Незважаючи на багаточисленні помилки та курйозні падіння, лідери чемпіонату змогли налагодити контроль м’яча і досить гостро атакували. Причому робили все дуже просто – центральні півзахисники знаходили вільних флангових гравців, а ті закидали штрафний «Динамо» прострілами і навісами сподіваючись на вдалі дії Брандао і Гладкого. Динамівські захисники діяли впевнено, практично всі м’ячі благополучно винесли, але кілька приємних моментів все ж довелось пережити.

Але середині тайму кияни рішуче відсунули гру в центр поля і стали відповідати небезпечними ударами. Міг відривати рахунок Гусєв, але удар Олега практично в упор парирував П’ятов. На 29-й хвилині довелось замінити Діакате, який упав і пошкодив ключицю, причому в тому ж місці, де був перелом. Невезучого африканця відправили на рентген.

Із цього моменту практично до останніх хвилин першої половини нічого небезпечного суперники не створили. А от перед самою перервою для гостей грянув грім. Гіоане відмінно поборовся з суперником, зберіг м’яч у себе і зробив класну передачу на Дієго. Бразилець моментально оцінив ситуацію і не менш ефективно відпасував на Бангура – Ісма наніс блискавичний удар з-під ноги Чигринського. При рахунку 1:0 команди вирушили відпочивати.

Ледве розпочався другий тайм, як гірняки зрівняли рахунок. Не хочеться нічого поганого говорити про арбітра, але де він побачив там пенальті? Допілка боровся пенальті, обоє впали, причому Олег навіть не торкався свого опонента руками, а датському рефері здалося, що динамівець рукою поклав суперника на газон. Нехай це рішення залишиться на совісті судді. Як би не було. Жадсон з «точки» був точним.

Динамівці недовго горювали і вже на 52-й хвилині знову вийшли вперед. Бангура знову був на висоті – за спиною залишив Єзерського, і наступним рухом направив м’яч у кут воріт. Володимир ледве не реабілітувався через шість хвилин, але після подачі кутового влучив у штангу.

Після кількох небезпечних випадів гостей гра затихла, динамівці збили темп і впевнено тримали оборону, періодично турбуючи опонента гострими контратаками. Серія замін ні до чого не привела – свіжі гравці «Шахтаря» нічого змінити не змогли, а от Мілевський добре попрацював на передній лінії, заробивши кілька тактичних фолів і вдало підігруючи.

До останніх хвилин гірняки сподівались на те, що зможуть врятувати гру, але в підсумку нічого в них не склалось. Мало того, кияни повинні були забивати і третій гол, але Бангура був неточним – штанга. Утім, ніхто особливо не розстроївся. Перемога вона завжди перемога!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер