Динамівці роз'їхалися по збірних

Динамівці роз'їхалися по збірних

Цього і наступного тижня національні збірні проведуть чергові матчі в кваліфікації Кубка світу 2010. Серед гравців, які захищатимуть кольори своїх країн, є динамівці Києва.

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оголосив список гравців, на яких він розраховує в матчі відбіркового турніру Кубка світу 2010 року проти Хорватії. Готуватися до поєдинку буде 21 футболіст, серед яких четверо динамівців: воротарі Олександр Шовковський і Станіслав Богуш (вперше запрошений до лав національної команди), захисник Тарас Михалик і півзахисник Олександр Алієв. До списку не включені Андрій Несмачний і Артем Мілевський, який продовжує відновлюватися після травми. Нагадаємо, поєдинок відбудеться 11-го жовтня в Харкові на стадіоні ОСК «Металіст». Початок о 20.00.

Огнєн Вукоєвич, який рідко потрапляє до стартового складу збірної Хорватії, не проти зіграти проти України. Не бентежить його і можлива присутність у команді суперника партнерів по «Динамо». Ще один матч – проти Андорри – хорвати проведуть у Загребі 15-го жовтня.

Два відповідальних поєдинки доведеться зіграти Фінляндії. Спершу в Хельсінкі з Азербайджаном, а потім у Москві з Росією. Провідний півзахисник Роман Єременко вже прибув до розташування національної збірної.

Узбекистан проведе два матчі на дальньому Сході. 11 жовтня команда на чолі з новим тренером – Мірджалолом Касимовим – зіграє контрольний поєдинок проти Південної Кореї, а 15-го числа в рамках кваліфікації Кубка світу з Японією. Нападник Максим Шацьких отримав виклик до збірної.

В суботу в Дакарі збірна Сенегалу прийматиме Гамбію. Захисник Папе Діакате повний сил допомогти рідній країні. В неділю в Конакрі збірна Гвінеї розраховує на перемогу в поєдинку з Кенією. Ісмаель Бангура вже вирушив до тренувального табору національної команди.

Під питанням дебют в збірній Сербії Мілоша Нінковича. Динамівець викликаний для підготовки до матчів з Литвою та Австрією, але через травми навряд чи візьме в них участь. Також отримали виклики до збірних Айїла Юссуф (Нігерія) і Бадр Ель Каддурі (Марокко). Зараз африканці відновлюються після травм і сподіваються допомогти своїм збірним у наступних матчах.

Старший тренер молодіжної збірної Павло Яковенко оголосив список футболістів, які готуватимуться до товариських матчів проти збірних Голландії і Португалії − 10 і 14 жовтня відповідно. На навчально-тренувальному зборі, який розпочався 5 жовтня (відразу після закінчення чергового туру чемпіонату України), наставник запросив 26 футболістів, серед яких знайшлося місце для п’ятьох динамівців. Це захисник Андрій Фартушняк, півзахисники Микола Морозюк, Роман Зозуля, нападники Артем Кравець і Андрій Ярмоленко. Також викликаний до «молодіжки» і Володимир Лисенко, який належить «Динамо», але виступає на правах оренди в київському «Арсеналі».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер