Динамівці допомагають одужувати тяжкохворим дітям

Динамівці допомагають одужувати тяжкохворим дітям

У перерві між матчами чемпіонату динамівці відвідали єдиний в Україні центр дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку ОХМАТДИТ із благородною місією – допомогти одужати тяжкохворим дітям.

Діти дуже чекали на футболістів, їхня радість була помітна неозброєним оком. Багато дітей самі займалися футболом і вболівають за «Динамо», тому прихід кумирів став для них справжнім святом. Навіть лікарі зізналися, що після подібних відвідувань у одужуючих дітей помітно покращуються показники аналізів. За їхніми словами, жодна зірка естради не може замінити наших футболістів.

А на запрошення відгукнулися Артем Мілевський, Олександр Алієв, Олег Гусєв та тренер Сергій Ребров. Разом із Фан-клубом «Динамо» вони вручили дітям подарунки: м’ячі з автографами, плакати, журнали, набори листівок із зображенням футболістів, динамівські чашки та інші сувеніри. А зовсім маленькі дівчатка отримали з рук футболістів ляльок, натомість подарувавши гравцям власноручно зроблений красивий виріб із паперу.

Не залишилися в боргу і діти. 15-річний уболівальник «Динамо» Пато, який уже знайомий динамівцям, оскільки на початку лютого побував на базі «Динамо» під час Дня відкритих дверей та першої прес-конференції Юрія Сьоміна, намалював картину. Раніше хлопчик не мав схильності до мистецтва, тому його першу роботу наші футболісти не могли не оцінити. В їхньому стані позитивні емоції для дітей важливі, як ніщо інше, і сьогодні вони отримали їх цілу масу. Тому лікарі сподіваються, що після зустрічі процес одужання піде прискореними темпами.

Поспілкувавшись із дітьми, Артем Мілевський поділився своїми враженнями від зустрічі:

- Про онкозахворювання я мав уявлення і раніше, але сьогодні дізнався ще більше дуже корисної інформації. Вона не дуже приємна, але це життя. Я розумію, що від цього, на жаль, ніхто не застрахований. Ці діти – бійці за своєю суттю. Було помітно, що, побачивши нас, у них піднявся настрій, а позитивні емоції дуже для них важливі. Можу уявити, наскільки їм важко, але вони з честю виходять із ситуації, що склалася, багатьох із них уже незабаром відпустять додому.

- Ракові клітини – «егоїстки», їх можна перемогти лише колективно. Так само й у футболі?

- Футбол – лише гра. Не думаю, що її можна порівнювати зі здоров’ям, адже це найважливіше, що тільки може бути – й у житті, й у спорті. Одне можу сказати точно: потрібно завжди боротися за своє життя та здоров’я, як би не було важко. Для того ж Пато, як і для інших дітей, наш приїзд та підтримка багато чого значать. А для нас це лише година часу. Звичайно, важко спостерігати, як хвилюється батько хлопчика. Тому я бажаю всім лише здоров’я та швидкого одужання.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер