Ігор Суркіс: «Розслаблятися не можна»

Ігор Суркіс: «Розслаблятися не можна»

Спостерігаючи за церемонією проведення жеребкування ЛЧ в режимі он-лайн, ми одночасно набирали номер мобільного телефона президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса. Сигнал «Зайнято», здавалося, буде нескінченним. Але нам пощастило: як тільки жереб визначив в суперники українському віце-чемпіону переможця пари «Дрогеда» (Ірландія) – «Левадія» (Таллінн, Естонія), в трубці пролунало бажане «Алло!..» з добре знайомими за багато років нотками.

- Ігоре Михайловичу, Ви вперше за останній час не були присутні на жеребкуванні Ліги чемпіонів. Це, як говориться, на фарт або за якоюсь іншою причиною?

- Ні, я вас маю виправити. Я незмінно присутній на жеребкуванні Ліги чемпіонів, але тільки – третього кваліфікаційного раунду. А тут йдеться про жеребкування другої раунду. Сподіваюся, що і цього року буду в залі в той момент, коли відбуватиметься жеребкування третьої кваліфікації.

- Ваша перша реакція на результати примхливої долі?

- Розслаблятися у жодному випадку не можна! Адже нам потрапили чемпіони своїх країн – Ірландії та Естонії. Команди, не сумніваюся, вельми амбітні. Якщо доведеться грати з ірландцями, то потрібно враховувати дальній виснажливий переліт до цієї країни.

Добре, щоправда, що повторний матч ми проводимо вдома. У нас чемпіонат тільки розпочнеться – це додатковий мінус. Але все одно, ми маємо забезпечити собі єврокубкову осінь. Навіть незважаючи на те, які команди гратимуть в третій кваліфікації.

- Кого з двох вірогідних суперників київського «Динамо» Ви вважаєте за кращий варіант?

- Вважаю, що це команди приблизно одного рівня. Їх гру я, звичайно, не бачив. Але постійно відстежуючи чемпіонати різних країн в ЗМІ і через інтернет, також доводилося звертати увагу й на першості Ірландії та Естонії. Знаю, що на сьогодні «Дрогеда» займає п'яте місце в своєму чемпіонаті, а «Левадія» ділить перше-другу сходинки – в своєму.
Ще раз наголошую: на цьому етапі в жодному випадку нам не можна розслаблятися. Тому що гіркий досвід в цьому плані у нас вже є. Пам'ятаєте, сподіваюся?

Крім усього іншого, молодій команді, яку зараз створює Юрій Сьомін, дуже важливо набиратися позитивного досвіду міжнародних матчів. Знаю, що хлопці дуже серйозно готуються зараз до сезону на тренувальному зборі в Австрії.

- Коли будуть визначені завдання команди на євросезон? Або це вже зроблено?

- Гравці і тренери нашої команди чудово знають, що їх головне завдання – потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів. Як це було й раніше… Незважаючи на підсумки попередніх сезонів.

Хоча футбол, як відомо, явище непередбачуване. Тому давайте все робити поетапно. Спочатку – переживемо другу кваліфікацію. А потім уже будемо, може, щось коректувати в наших планах.

- Перед сезоном «Динамо» вже поповнилося низкою гравців. Чи будуть нові придбання, або ж на даному етапі в цьому процесі поставлено крапку?

- Крапка тут апріорі не може бути поставлена. Цього року нам вдалося придбати саме тих футболістів, яких хотів бачити в команді головний тренер. На даний момент ведемо переговори з одним кваліфікованим гравцем з дуже сильного чемпіонату. Якщо вдасться його вмовити переїхати до України, значить, зможемо ще підсилити склад нашої команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер