»Динамо» – «Рубін»: арбітри з Люксембурга

Стала відома бригада арбітрів, яка буде обслуговувати поєдинок 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА «Динамо» (Київ) – «Рубін» (Казань, Росія).

У середу на поле стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського команди виведе арбітр з Люксембурга Ален Хамер (Alain Hamer). 43-річний Хамер живе в невеликому містечку Валдбілліг, працюючи в банку фінансовим менеджером. Володіє трьома мовами – німецькою, французькою та англійською. Арбітражем займається з 17 років, із 24-х почав працювати на матчах чемпіонату країни, а через чотири роки став арбітром ФІФА. Залучається до обслуговування матчів вищого дивізіону чемпіонатів Франції та Бельгії. У Лізі чемпіонів обслужив, з урахуванням кваліфікаційних раундів, 31 матч.

Асистентами арбітра будуть співвітчизники головного рефері – Франсуа Манген (Franзois Mangen) та Кристіан Хольтген (Christian Holtgen). Функції резервного арбітра також виконає представник Люксембурга Альбер Туссан (Albert Toussaint). За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА латвієць Янис Межецкис (Janis Meћeckis), а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА Кірос Георгіу (Kyros Georgiou) з Кіпру.

Відзначимо, що Хамеру не вперше довірили працювати на матчі за участі «Динамо». У сезоні 2002/03 люксембуржець був арбітром на першому поєдинку 1/16 фіналу Кубка УЄФА, в якому «Динамо» в гостях поступилося турецькому «Бешикташу» – 1:3. У 2007 році під його наглядом у стартовому матчі групового турніру Ліги чемпіонів динамівці програли на виїзді італійській «Ромі» – 0:2, а в минулому сезоні також на виїзді мінімально поступилися лондонському «Арсеналу» (0:1, з поля було вилучено Алієва). Також рефері з Люксембурга обслуговував матч відбіркового циклу Євро-2008 між збірними Грузії та України (1:1).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер