Суперники «Динамо»: перемагає тільки «Порту»

Суперники «Динамо»: перемагає тільки «Порту»

Суперники «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів виступили по-різному в своїх національних чемпіонатах. «Фенербахче» зазнав розгромної поразки на своєму полі від «Кайсеріспора», лондонський «Арсенал» зміг вирвати нічию із «Сандерлендом», і лише «Порту» в принциповому поєдинку зі «Спортингом» зумів здобути перемогу.

«Спортинг» – «Порту» – 1:2

«Порту»: Нуну, Сапунару, Роландо, Бруну Алвеш, Фусіле, Лучо Гонсалес (Гуарин, 83), Фернандо, Рауль Мейрелеш, Томаш Кошта (Маріано Гонсалес, 57), Лісандо Лопес, Кристіан Родригес (Халк, 73)

Голи: Жоао Моутиньйо (30, пен.) – Лісандро Лопес (20), Бруну Алвеш (31).

Обидва клуби є учасникам групового турніру Ліги чемпіонів. І якщо «Спортинг» здобув на тижні перемогу над «Базелем», то «Порту» зазнав розгромної поразки від «Арсеналу» в Лондоні.

Проте, головний тренер «драконів» Жезуальду Феррейра зміг належним чином налаштувати своїх підопічних на матч із «Спортингом». Вже на 20-й хвилині гостям вдалося відкрити рахунок, коли Лісандро Лопес вдало замкнув подачу Томаша Кошти. Втім, той же Кошта через 10 хвилин «заробив» пенальті в свої ворота, який упевнено реалізував Жоао Моутиньйо.

«Порту» знадобилася одна хвилина, щоб знову вийти вперед. Андерсон Полга порушив правила проти Лісандро Лопеса недалеко від штрафного майданчика, і Бруну Алвеш блискуче виконав штрафний удар. Ця перемога дозволила «Порту» зберегти лідерство в турнірній таблиці, випереджаючи найближчих конкурентів на одне очко.

* * *

«Сандерленд» – «Арсенал» – 1:1

«Арсенал»: Альмунія, Санья, Туре, Галлас, Кліші, Уолкотт (Бендтнер, 66), Сонг (Вела, 87), Фабрегас, Денілсон (Насрі, 74), ван Персі, Адебайор

Голи: Лідбіттер (86) – Фабрегас (90).

Несподівано втратив очки «Арсенал». «Сандерленд» грамотно провів весь поєдинок, позбавивши можливості Фабрегаса, Уолкотта і Насрі довго розігрувати м'яча. Матч поступово йшов до нічиєї, але на 86-й хвилині Лідбіттер, який вийшов на заміну, блискучим ударом у «дев'ятку» воріт Альмунії відкрив рахунок у матчі. Але втримати перемогу господарям не вдалося – на останній хвилині Фабрегас вдало зіграв головою після розиграшу кутового і зрівняв рахунок.

* * *

«Фенербахче» – «Кайсеріспор» – 1:4

«Фенербахче»: Волкан Демірель, Гекхан (Ясин, 84), Еду, Ондер Турачі, Роберто Карлос, Казим Казим, Сельчук Сахин, Мальдонадо (Дениз Бариш, 90), Угур Борал, Емре (Ільхан Парлак, 87), Гуїза

Голи: Роберто Карлос (59, пен.) – Агахова (21, 42, 74), Бахадир (63).

Мабуть, матч із «Динамо» забрав дуже багато сил у «Фенербахче», оскільки в поєдинку з «Кайсеріспором» практично всі футболісти відіграли жахливо. Відзначимо, що тричі у воротах Волкана Деміреля залишав автограф колишній нападник донецького «Шахтаря» Джуліус Агахова. Все, на що спромоглися «канарки», – це гол Роберто Карлоса з пенальті. Тиск на Луїса Арагонеса посилюється…

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер