Суперник «Динамо»: легка прогулянка в Сантандері

Ліонель Мессі; фото AFP

Каталонська «Барселона», з якою вже наступного тижня доведеться зіграти «Динамо» в рамках групового турніру Ліги чемпіонів, провела матч 4-го туру чемпіонату Іспанії. Виїзд до Сантандеру, на гру з «Расингом», не обіцяв каталонцям особливих проблем. Підопічні Хосепа Гвардіоли підтвердили передматчеві прогнози і здобули легку перемогу.

Із самого початку матчу «гранатово-сині» впевнено контролювали хід гри, а втілювати свою перевагу почали в середині першого тайму. Для початку Мессі навісив з правого флангу, а Ібрагимович, перестрибнувши всіх, плечем відправив м’яча до сітки. Буквально в наступній атаці шведський нападник міг оформити дубль, але після його удару м’яч лише «зустрівся» зі стійкою. Трохи пізніше відзначився вже сам Ліонель: обігравшись у «стінку» з Хаві, аргентинець пройшов по центру до воріт і красивим обвідним ударом у кут завершив комбінацію. Фактично добив господарів третій гол. Ібрагимович, отримавши пас у центрі штрафного майданчика, зібрав навколо себе п’ятьох (!) захисників, і п’ятою віддав пас на абсолютно вільного Піке – Херарду залишалося лише поцілити в кут.

Таким чином, цілком логічно, що другий тайм абсолютно справедливо перетворювався на формальність. Проте, Мессі встиг відзначитися «дублем», коли змістився з правого флангу до центр, і, не зустрівши опору з боку захисників, ударом з лінії штрафного майданчика увігнав м’яча точно в кут воріт. Все, що вдалося футболістам «Расинга» в цьому матчі, – це гол престижу у виконанні Оскара Серрано. Таким чином, завдяки цій перемозі «Барселона» як мінімум на добу одноосібно очолила турнірну таблицю, маючи в активі 12 очок після чотирьох матчів. Наздогнати каталонців зможуть «Реал» та «Атлетик» із Більбао, які свої поєдинки проведуть у середу.

«Расинг» – «Барселона» – 1:4 (0:3).

«Барселона»:
Вальдес, Дані Алвеш, Піке (Маркес, 57), Пуйоль, Абідаль, Хаві, Бускетс, Кейта, Анрі, Мессі (Іньєста, 64), Ібрагимович (Педріто, 53).

Голи: Серрано (72) – Ібрагимович (20), Мессі (24, 63), Піке (27).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер