Дієго Суарес: «Міняю Кубок Лібертадорес на Лігу чемпіонів»

Дієго Суарес: «Міняю Кубок Лібертадорес на Лігу чемпіонів»

Півзахисник Дієго Суарес – наймолодший футболіст в історії південноамериканського футболу, який зіграв на Кубку Лібертадорес. Минулого року він розірвав трирічний контракт із «Блумінгом» і перейшов у київське «Динамо». Суарес знаменитий тим, що в січні минулого року вийшов на заміну в матчі Кубка Лібертадорес проти бразильського «Сантоса», ставши наймолодшим футболістом в історії цього турніру. Через кілька місяців ним зацікавились гранди європейського футболу, серед яких був і англійський «Челсі».

Дієго Орландо Суарес народився 7 жовтня 1992 року в сім’ї робітників. Талант вундеркінда помітив батько Фредді Суарес Ліндес і футбольні агенти Модесто Моліна і Хосе Пенья. Сім’я болівійця не була проти заняття сином футболом, оскільки батько грав на аматорському рівні, а його брати грають у професіональній футбольній лізі Болівії.

- Дієго, розкажи, будь-ласка, як ти потрапив до «Динамо».

- Мене помітили на Кубку Лібертадорес у матчі мого «Блумінга» проти команди «Сантос». У цьому поєдинку я грав проти відомого гравця Зе Роберто. Дебютував я у чотирнадцятирічному віці. Також виступав у складі збірної Болівії U-17 і забив два м’ячі у ворота збірних Чилі і Бразилії. Потім мене запросили до «Динамо» на перегляд.

- Пропозиції від інших клубів надходили?

- Отримував пропозиції від «Челсі» та кількох клубів із Арабських Еміратів. Але я обрав «Динамо», тому що мене влаштовували умови, запропоновані клубом.

- Яке враження на тебе справив київський клуб?

- У великій команді «Динамо» почуваюсь дуже добре. У мене є можливість тренуватись і показувати свій рівень гри. Стосунки з тренерським штабом і гравцями просто чудові. По приїзді до Києва відразу ж познайомився з своїм співвітчизником – Хосе Тордойя Рохосом, почесним консулом Болівії в Україні, який проживає в країні вже понад двадцять років. Також товаришую з кубинцем Анхелем Пересом. У мене теплі дружні відносини з тренером Альваро Пенья, який сприяв моєму дебюту в «Блумінгу». Він переїхав зі мною до Києва, проживає на базі в Конча-Заспі і дає цінні поради – одним словом, його допомога для мене дуже важлива.

- Уже освоївся в Києві?

- Освоївся дуже швидко. До мене дуже добре ставляться і я знайшов багато друзів. Мене все влаштовує. Словом, я щасливий.

- Які завдання ставиш на 2008 рік?

- Моя мрія – завоювати місце в основному складі. Це буде нелегко, оскільки є багато перспективних гравців і мені потрібно багато зусиль для досягнення цієї цілі.


Тарас Діков-Фаворський, спеціально для www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер