»Динамо» – «Шахтар» – 0:2. Кубок вирушає до Донецька

»Динамо» – «Шахтар» – 0:2. Кубок вирушає до Донецька

Уперше за три роки у фінальному матчі за Кубок України зійшлися «Динамо» та «Шахтар». Поєдинки лідерів вітчизняного футболу завжди проходять у впертій та безкомпромісній боротьбі. Не став виключенням і звітний. Більш вдалими виявилися номінальні гості, які завдяки двом голам у другому таймі у виконанні Едуардо та Луїса Адріано здобули перемогу та завоювали Кубок України.

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін не підніс жодних сюрпризів зі стартовим складом, випустивши на поле всіх найсильніших на даний момент футболістів. У тому числі й Горана Попова, який днями відновився після ушкодження й буквально вчора приєднався до загальної групи, а у звітному поєдинку зайняв звичне місце на лівому фланзі захисту.

Ціна помилки в цьому матчі була занадто високою для обох команд, тому футболісти «Динамо» та «Шахтаря» діяли доволі обережно. «Гірники» часто перевіряли пильність Шовковського ударами здалеку, динаміці, у свою чергу, активно використовували фланги. Щоправда, ані ті, ані інші особливої вигоди зі своїх атакуючих дій до перерви витягнути так і не змогли.

У другому таймі «Шахтар» додав в активності й доволі швидко отримав зі своєї переваги зиск. Спочатку вимушений був попросити заміну динамівець Данило Сильва – у бразильця проблеми з плечем, про ступінь тяжкості ушкодження стане відомо після обстеження. А незабаром влетів і перший м’яч до воріт «Динамо». Постарався Луїс Адріано, який поборовся з Хачеріді та скинув м’яч на вільного Едуардо, – хорват поклав м’яч точно до нижнього кута воріт.

Пропустивши м’яч, номінальні господарі підвищили темп. Хороший удар здалеку вийшов у Шевченка, непогано приклався до м’яча Алієв, який вийшов на заміну… Здавалося, що після вилучення Едуардо «Динамо» цілком може відігратися. І шанс справді був, коли після навісу Алієва в стійку поцілив Мілевський. Щоправда, буквально відразу склади зрівнялися («відзначився» Бетао, «заробивши» друге попередження), а за кілька хвилин «Шахтарю» вдалося подвоїти рахунок.

Таким чином, четвертий рік поспіль Кубок України оминає столицю стороною. Сезон 2010/2011 вже став надбанням історії, і тепер усі погляди футболістів, тренерського штабу та вболівальників «Динамо» спрямовані на сезон майбутній, який буде не менш захоплюючим та складним. А поки відпочинемо, щоб на початку липня зустрітися знову.

ДИНАМО – ШАХТАР – 0:2 (0:0)

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило (3.Бетао, 57), 34.Хачеріді, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 23.Єременко (8.Алієв, 69), 20.Гусєв, 37.Юссуф.

«Шахтар»: 30.П’ятов, 5.Кучер, 3.Хюбшман, 13.Шевчук, 44.Ракицький, 7.Фернандіньо, 8.Жадсон (22.Мхітарян, 80), 10.Вілліан (29.Тейшейра, 77), 33.Срна – кап, 11.Едуардо, 9.Луїс Адріано (20.Дуглас Коста, 90).

Голи: Едуардо (64), Луїс Адріано (87).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер