»Динамо» – «Шахтар» – 1:0. Чемпіонський акорд

»Динамо» – «Шахтар» – 1:0. Чемпіонський акорд

В останньому турі чемпіонату України «Динамо» в упертій боротьбі перемогло «Шахтар» 1:0 і, зміцнивши лідерство до 15 очок, стало беззаперечним переможцем першості. Єдиного м’яча до воріт «гірників» наприкінці другого тайму провів нападник Артем Мілевський.

Поєдинок, який мало чого вирішував з погляду розстановки команд, зібрав повні трибуни на стадіоні «Динамо». Завершальна гра сезону, прощальний матч Юрія Сьоміна, принципове протистояння із «Шахтарем». І нехай глядачі не побачили великої кількості забитих м’ячів і надцікавих комбінацій, незадоволених цього вечора не залишилося. Юрій Сьомін випустив у стартовому складі найсильніших з виконавців, які були на даний момент. Місце у воротах було довірено Олександру Шовковському, який, незважаючи на малу кількість ігрової практики, вельми надійно провів поєдинок, бездоганно «знімаючи» всі верхові подачі. В захисті розташувався квартет (зліва на право) Ель Каддурі, Юссуф, Асатіані, Мандзюк. У центрі півзахисту вийшла пара Вукоєвич-Корреа, за фланги відповідали Гіоане (зліва) й Єременко (справа). Єдиним номінальним форвардом діяв Мілевський, якому з глибини поля допомагав плеймейкер Алієв.

За гру динамівці завдали по воротах Худжамова 12 ударів, з яких п’ять летіло в рамку воріт. Гірники відповіли лише одним пострілом убік володінь Шовковського, й той виявився неточним. Наведені цифри не говорять про тотальну перевагу господарів упродовж усієї зустрічі. Команди приблизно однаковий час володіли м’ячем. Практично всі дії в атаці «Динамо» не проходили без участі Мілевського. На Артема йшла більша частина передач з глибини поля, його ж щільніше за всіх опікали захисники. Виконавши величезний об’єм роботи, лідер атак команди свій шанс все-таки знайшов. Чигринський не спромігся обробити м’яч, який як на блюдечку викотився Артему на лінію штрафного майданчику. Нападник немов чекав на цей момент і відразу пробив точно в «дев’ятку».

Гірники в захисті не відсиджувалися, використовуючи в атаці довгі переводи м’яча і швидкісні забіги флангових гравців. На завершальній стадії переважно всі зусилля команди Луческу зводилися до навісів до штрафного майданчика, де бездоганно діяли динамівський воротар і захисники. Тут варто віддати належне Малхазу Асатіані, який напевно проводив останній матч у складі «Динамо». Грузинський виконавець був справжнім королем на першому і другому «поверхах», через якого не міг пройти жоден суперник.

З трибуни за грою спостерігали дискваліфіковані Бангура і Діакате, який нині відновлюється після травми у Франції і прилетів на переможний для своєї команди поєдинок. А основні лаври від уболівальників дісталися Максиму Шацьких. У найкращого бомбардира команди останнього десятиріччя днями закінчується контракт з «Динамо» і вдячні фани влаштували своєму улюбленцю яскраві проводи. В другому таймі на фан-трибуні було розвішено банер «Винищувач MAX16. 328 бойових вильотів. 142 збитих», супроводжуючи майстерну роботу галасливими аплодисментами.

На переможній ноті «Динамо» закінчило сезон 2008/09. Його повні підсумки найближчим часом будуть підбиті на клубному сайті, головні дійові особи дадуть свої оцінки. А поки скажемо гравцям, тренерам, співробітникам і керівникам клубу, а також усім уболівальникам величезне спасибі. Спасибі за професійно виконану роботу і щиру підтримку. До швидкої зустрічі на футболі!

ДИНАМО – ШАХТАР – 1:0 (0:0)

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 4.Гіоане, 5.Вукоєвич, 7.Корреа (20.Гусєв, 90+2), 8.Алиев, 25.Мілевський, 29.Мандзюк, 30.Ель Каддурі, 32.Асатіані, 11.Єременко, 40.Юссуф.

«Шахтар»: 12.Худжамов, 33.Срна – кап, 36.Чижов, 27.Чигринський, 26.Рац, 3.Хюбшман (4.Дуляй, 46), 18.Левандовські, 7.Фернандіньо, 8.Жадсон, 22.Вілліан (24.Фомін, 59), 21.Гладкий (10.Селезньов, 71).

Гол: Мілевський (79).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер