»Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Чекаємо на продовження...

»Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Чекаємо на продовження...

Перший матч півфіналу Кубка УЄФА між «Динамо» і «Шахтарем» став справжнім святом для шанувальників футболу. Переповнений стадіон «Динамо» і мільйони телеглядачів стали свідками блискучої гри у виконанні найкращих команд країни, але пані Фортуна вирішила почекати із визначенням свого фаворита – зігравши внічию, команди відклали з’ясування переможця півфінального протистояння до повторного поєдинку в Донецьку.

Гра виправдала очікування вболівальників і фахівців. Як і передбачалося, обидві команди з першої до останньої хвилини зустрічі основні зусилля зосередили на захисті своїх воріт. Юрій Сьомін у стартовому складі використовував гравців за традиційною схемою: 4-4-2. У порівнянні з недільним поєдинком із ФК «Харків» відбулася лише одна заміна – на правому фланзі півзахисту замість Гусєва вийшов Корреа. Мирча Луческу виявився обережнішим, наситивши центр поля п’ятьма півзахисниками, а на вістрі атаки випустивши Луїса Адріано. Втім, основна загроза динамівським воротам йшла від креативного бразильського трикутника Фернандіньо-Жадсон-Ілсіньо.

Стартова половина першого тайму пройшла за територіальної переваги господарів. Практично всі свої атаки динамівці вели через Алієва та Мілевського, за якими захисники «Шахтаря» доглядали з підвищеною увагою. Спочатку Саша та Артем по черзі пробили поряд із стійкою, а на 22-й хвилині арбітр призначив штрафний у 25-ти метрах від воріт П’ятова. Алієв потужно спрямував м’яча вбік воріт, а Мілевський на лінії воротарського майданчика випередив Чигринського і кінчиком бутси переправив м’яча якраз поряд із стійкою.

Повівши в рахунку, динамівці продовжили діяти доволі обережно. Чи жарт, у кожному з таймів гірники завдали лише по одному удару в рамку воріт Богуша. До перерви Стас впорався з небезпечним пострілом Фернандіньо з лінії штрафного майданчика, а от у другому таймі був вимушений капітулювати. Вілліан на правому фланзі відірвався від опікуна і прострілив на лінію воротарського майданчика, де в боротьбі з Бетао все той же Фернандіньо зумів виставити ногу і зрівняти рахунок. Пропущений м’яч певною мірою шокував киян, які до цього часу контролювали гру і не дозволяли супернику подібних вільностей. Команді Юрія Сьоміна необхідно було забивати, проте перевести гру в атаку або хоча б заволодіти територіальною перевагою динамівцям так і не вдалося. Ще в перерві наставник поміняв нападника Бангура на півзахисника Гіоане, а в «самотнього вовка» Мілевського сил відпрацьовувати в атаці за двох не знайшлося.

Втім, динамівці мали чудову можливість вийти вперед. Мілевський вивів практично віч-на-віч із П’ятовим Алієва, але наш плеймейкер у боротьбі із захисником перекинути через воротаря м’яча не спромігся. Останню чверть години «Шахтар» відверто догравав, гравці тягнули час, показуючи, що нічийний рахунок їх цілком влаштовує. Сьомін спробував внести свіжість до гри, випустивши креативного Черната. Проте Флорин у відведені йому хвилини нічим запам’ятатися не зумів.

У результаті, 1:1. Продовження протистояння чекаємо в Донецьку, де 7-го травня на полі РСК «Олімпійський» визначиться одна з команд-учасниць фіналу Кубка УЄФА. Динамівцям доведеться нелегко, проте досвід виходу з подібних ситуацій є. І вельми свіжий. Пригадаємо повторний лютневий матч із «Валенсією», де в подібній ситуації Юрій Сьомін спромігся знайти правильне рішення, пройшовши іспанський клуб. Залишається запастися терпінням і вірити в наших футболістів і тренерів. Будемо вважати це однією зі складових успішного результату в Донецьку.

ДИНАМО – ШАХТАР – 1:1 (1:0)

«Динамо»: 31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Саблич, 7.Корреа (19.Чернат, 83), 8.Алієв, 10.Бангура (4.Гіоане, 46), 25.Мілевський, 30.Ель Каддурі – кап, 36.Нінкович, 37.Юссуф.

«Шахтар»: 30.П’ятов, 3.Хюбшман, 4.Дуляй, 5.Кучер, 7.Фернандіньо, 8.Жадсон (18.Левандовські, 76), 11.Ілсіньо (22.Вілліан, 56), 17.Луїс Адріано (21.Гладкий, 46), 26.Рац, 27.Чигринський, 33.Срна – кап.

Голи: Мілевський (22) – Фернандіньо (68).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер