»Динамо» – «Шахтар» – 2:3. У Кубку не учасники

»Динамо» – «Шахтар» – 2:3. У Кубку не учасники

Невдачею вже на ранній стадії завершився в нинішньому сезоні похід «Динамо» за трофеєм Кубка України. У 1/8 фіналу на своєму полі підопічні Юрія Сьоміна поступилися донецькому «Шахтарю» 2:3.

Розплата за неуважність… Такий вердикт про дії в захисті можна винести для «Динамо». Володіючи повною територіальною перевагою з першої до останньої хвилини, всі зусилля в нападі знівелювали дитячими помилками в захисті. Майстерні бразильці «Шахтаря» такого не вибачають, забивши у ворота Шовковського три м’ячі. Перші два з них були проведені в самому дебюті зустрічі. Обидва – після приблизно однаково розіграних атак, ударами з лінії воротарського майданчика. У першому випадку Михалик та Шовковський не розібралися з подачею з флангу, а верткий Едуардо «виринувши» між ними переправив м’яча до воріт. Трохи пізніше ще одна контратака гостей із Донецька завершилася прострілом Луїса Адріано на Тейшейру і разючим ударом останнього.

Такого розвитку подій уже на 21-й хвилині динамівці не очікували навіть у жахливому сні. На собі відчувши, звідки йде головна загроза у гірників, стали більше уваги приділяти захисту, що, в свою чергу, не могло не позначитися на грі в атаці. Моменти біля воріт Рибки періодично виникали, за перший тайм господарі завдали десять ударів, три з яких були в рамку воріт. Результативним виявився лише один, від Ярмоленка. Гра команди в першому таймі вимагала змін. Внести їх Сьомін вирішив заміною Шевченка, який не знайшов своєї гри, на Мілевського.

На початку другого тайму гірникам вдалося перевести гру до центра поля. Динамівці довго розігрували м’яча, шукали підходи до насиченого захисту. Удари по воротах гостей пішли в останні півгодини, а ще більше загострилися після виходу на поле Алієва. Удари Ярмоленка та Алієва Рибка парирує, Михалик із кількох метрів схибив по воротах, із вигідної ситуації невдало пробили Гармаш та Ярмоленко. Кульмінацією тривалої облоги воріт «Шахтаря» став удар Алієва з лінії штрафного майданчика в стійку. Схопившись за голову від тотальної невдачі, динамівці пропустили контратаку й Едуардо забив третій м’яч у ворота Шовковського. У результаті замість рівного рахунку дали фору супернику в два м’ячі.

Відіграти її просто не вистачило часу. Гості вміло тягнули час, застосовуючи весь арсенал «футбольних хитрощів». На п’ятій компенсованій хвилині Мілевському вдалося скоротити відставання в рахунку – 2:3.

«Динамо» вкрай невдало виступає в останніх розіграшах Кубка України. Остання перемога в турнірі була зафіксована п’ять років тому.

Он-лайн матча

Фотогалерея матча

ДИНАМО – ШАХТАР – 2:3 (1:2).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва (8.Алієв, 72), 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (10.Мілевський, 46), 9.Ярмоленко, 11.Ідейє, 17.Михалик, 19.Гармаш, 20.Гусєв.

«Шахтар»: 25.Рибка, 33.Срна – кап, 44.Ракицький, 27.Чигринський (5.Кучер, 82), 13.Шевчук, 3.Хюбшман, 22.Мхітарян, 20.Дуглас Коста (10.Вілліан, 70), 29.Тейшейра, 11.Едуардо (19.Гай, 90 5), 9.Луїс Адріано.

Голи: Ярмоленко (41), Мілевський (90+5) – Едуардо (9, 88), Алекс Тейшейра (21).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер