»Динамо» – «Шаньдун Люнен» – 4:1. Ефектна й ефективна перемога

»Динамо» – «Шаньдун Люнен» – 4:1. Ефектна й ефективна перемога

Поєдинки з представниками Азії для «Динамо» незвичні. Ще жодного разу в своїй історії наша команда не зустрічалася з китайцями, тому на майбутній поєдинок усі футболісти чекали із зацікавленістю. Все ж таки, «Шаньдун Люнен» є чинним чемпіоном своєї країни, і слабким суперником у принципі не міг бути.

Є в тренерському штабі «Динамо» і не чужа для «Шаньдун Люнен» людина. У 2001-2002 роках Борис Ігнатьєв, нинішній асистент Юрія Сьоміна в «Динамо», працював у клубі з Цзинаня в дуеті з Валерієм Непомнящим. Хоч і минуло чимало часу, але кілька футболістів грають у команді й досі.

Оскільки поєдинок із «Шаньдун Люнен» відбувся за день до спарингу з пітерським «Зенітом», тренерський штаб прийняв рішення випустити умовно другий склад, давши можливість кожному з футболістів провести на полі весь матч. Перший матч на зборі провів Сергій Рибалка, який зовсім нещодавно приєднався до команди. Забігаючи наперед, зазначимо, що Сергій на полі не загубився, вміло діючи в середині поля й завершуючи атаки ударами з різних позицій.

По ходу всього матчу «Динамо» прогнозовано володіло цілковитою перевагою. «Біло-сині» намагалися грати швидко, за допомогою пасу на короткі дистанції, активно пересувалися по всьому периметру поля й не уникали силової боротьби. Вже з перших хвилин позначивши свою силу, доволі швидко наша команда могла вийти вперед, але Зозуля, заробивши пенальті в дебюті поєдинку, сам же й не реалізував його. У такому ж ключі минув і весь перший тайм – динамівці створювали моменти, виходили на перспективні позиції, але в останню мить бракувало самої крихти, щоб довести зусилля до логічного завершення.

Друга половина матчу вийшла й більш видовищною, й результативнішою. Отримавши в перерві настанови від Юрія Сьоміна, динамівці розпочали з місця в кар'єр. Два ефектні м'ячі вдалися Гіоане та Гармашу – спочатку Тібі зі штрафного, призначеного на лівому фланзі, уклав м'яча точно в дальню «дев'ятку», а за три хвилини Гармаш в падінні через себе замкнув навіс Рибалки з кутового. Забивши два швидких м'ячі, наші хлопці заграли впевненіше і могли неодноразово збільшувати результат – зокрема, Маграо, який поцілив у стійку із семи метрів. «Ударною» ж вийшла п'ятихвилинка ближче до завершення поєдинку. Воротар, вискочивши на перехоплення м'яча, буквально зрубив Рибалку, і Попов упевнено реалізував пенальті, а Зозуля виправився за нереалізований пенальті, втіливши в гол вихід віч-на-віч із воротарем.

Лише після цього «біло-сині» дозволили собі розслабитися. Коли до фінального свистка залишалися лічені хвилини, Ма Лонг вдало вискочив на подачу з правого флангу і, зігравши на випередження, головою переправив м'яча до сітки. Тим самим китайські підопічні хоч трохи порадували свого наставника, хорвата Бранко Іванковича, який увесь матч активно і голосно висловлював невдоволення діями футболістів.

 

«Динамо» – «Шаньдун Люнен» – 4:1 (0:0).

«Динамо»:
Коваль (Бойко, 59), Бетао, Хачеріді, Несмачний, Попов, Мадубанія, Рибалка, Гіоане, Маграо, Гармаш, Зозуля.

Голи: Гіоане (48), Гармаш (51), Попов (74, з пен.), Зозуля (78) – Ма Лонг (87).

Нереалізований пенальті: Зозуля (10).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Марбельї

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер