»Динамо» – «Спарта» – 2:0: перемога без надзусиль

»Динамо» – «Спарта» – 2:0: перемога без надзусиль

Київське «Динамо» провело другий матч на зборі в Іспанії, здобувши переконливу перемогу над «Спартою» з Праги з рахунком 2:0.

Перед поєдинком головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін опинився в непростій ситуації. Враховуючи, що більшість гравців команди роз'їхалися по національних і молодіжних збірних, у розпорядженні Юрія Павловича залишилися лише два воротарі та десять польових гравців – якраз достатньо для повноцінного складу.

Втім, «Спарта» зіткнулася з тією ж проблемою, хоча й гравців у пражан було достатньо, щоб варіювати складом. Проте, розпочавши активно поєдинок, «Динамо» доволі швидко повело в рахунку. Кравець, який діяв у цьому матчі самотужки, скористався з помилки захисника, який скидав м'яча назад воротарю, та віддав зручну передачу на ногу Нінковичу – Мілошу залишалося тільки переправити м'яча в порожні ворота з кількох метрів.

Швидкий гол фактично зумовив хід подальшої гри. Динамівці володіли ініциативою, граючи переважно в пас і позбавивши футболістів «Спарти» контролю м'яча. Як результат – лише один удар у рамку воріт Богуша за перший тайм, та й той особливо небезпечним не був. Втім, і гравці «Динамо» не особливо турбували воротаря «Спарти». Тому мінімальна перевага «Динамо» після першого тайму виглядала цілком закономірною.

У другій половині матчу картина на полі не змінилася. «Динамо» більше володіло м'ячем, прагнучи не підпускати чехів до своїх воріт. В основному небезпека виходила після верхових подач із кутових, але Богуш діяв надійно і контролював все, що летіло у бік його володінь. «Динамо», у свою чергу, після однієї зі швидких контратак забило другий м'яч. Кравець прорвався правим флангом, виграв позиційну боротьбу в захисника і від лицьової лінії викотив м'яча на вільногоДіого Рінкона – бразильцю залишалося лише пробити повз самотнього воротаря.

Таким чином, навіть без більшості гравців основного складу, «Динамо» легко обіграло чеський клуб. У лютому «Динамо» тримає переможний ритм, здобувши дві перемоги у двох матчах. Залишається сподіватися, що успіх буде на боці «Динамо» також у матчах із «Валенсією».

«Динамо» – «Спарта» – 2:0 (1:0)

«Динамо»:
Богуш, Допілка, Саблич, Бетао, Гіоане, Корреа, Гусєв, Нінкович, Чернат, Діого Рінкон, Кравець.

«Спарта»: Блажек, Хубер, Ржепка, Памич, Хубник, Кладрубський, Цофчак, Земан (Матушович, 70), Вацек, Холенда (Вілфрід, 77), Кулич (Єслінек, 70).

Голи: Нінкович (2), Діого Рінкон (64).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер