»Динамо» – «Сток Сіті» – 1:1. Нічия замість перемоги

»Динамо» – «Сток Сіті» – 1:1. Нічия замість перемоги

Невдало складаються для «Динамо» стартові матчі у групі Ліги Європи. Минулого року була домашня нічия з БАТЕ, у цьому – аналогічний підсумок у поєдинку зі «Сток Сіті». У другому таймі влучними ударами обмінялися Джером та Вукоєвич.

Розмови перед матчем передусім зводилися до складу, який випустить Юрій Сьомін проти британської команди, що сповідує силовий стиль гри. Тренер динамівців вирішив підсилити центр поля фактурним і непоступливим Гармашем, а в нападі вперше за останні місяці залишив у запасі Ідейє. На вістрі атаки господарів вийшла пара Шевченко-Мілевський.

Зі стартових хвилин стала чітко зрозумілою тактика кожного із суперників. Динамівці обрушили всю потужність атак, міцно заволоділи ініціативою. «Сток Сіті» сподівався виключно на контратаки, роблячи ставку на силові та швидкісні якості ударного дуету в особі Джонса та Джерома. За весь матч гості завдали три удари в бік воріт Шовковського, два з них були у ствір, а один результативним. Про таку реалізацію моментів може мріяти кожен...

Із перших хвилин англійці впевнено «обкопалися» на підступах до свого штрафного майданчика, збудувавши доволі надійну лінію захисту. Навіси до штрафного майданчика успіхів не приносили – високі захисники «гончарів» без особливих проблем вигравали боротьбу за м’яч і виносили його чимдалі від воріт. Та все ж, до перерви динамівці створили три небезпечні моменти. Спочатку Шевченко з 25-ти метрів пробив над хрестовиною, потім Ярмоленко з кількох метрів не влучив у ворота, а в укладенні удар Мілевського з восьми метрів спромігся парирувати воротар.

Другий тайм став логічним продовженням першого. Динамівці активно шукали ключі до добре відбудованого захисту «Сток Сіті», часто, не знаходячи рішень, пробивали з дальньої дистанції. Звичний перебіг гри порушила рідкісна контратака британців. Шоттон по флангу втік від Попова й віддав м’яча до центру штрафного майданчика на вільного Джерома. Нападник, який перейшов до «Сток Сіті» півмісяці тому, бездоганно пробив під поперечину – 0:1.

Реакція Юрія Сьоміна була блискавичною. Замість Нінковича вийшов Алієв, а трохи пізніше напад підсилив Ідейє. Небезпечні моменти біля воріт Соренсена виникали в середньому з періодичністю у п’ять хвилин. Шевченко двічі загрожував ударами головою, перший удар Алієва парирував воротар, а другим поцілив у поперечину, Ідейє не встигнув замкнути простріл. Гол, як говориться, назрівав, але після серії невикористаних моментів руки опустилися навіть у глядачів, які несамовито підганяли улюблену команду вперед упродовж усієї зустрічі.

Тільки резервний арбітр показав табличку із трьома компенсованими хвилинами, як стадіон «вибухнув». Ярмоленко прострілив на дальню стійку, звідки Вукоєвич переправив м’яча точно за призначенням! За дві хвилини, що залишилися, в динамівців були дві реальні можливості вийти вперед. Спочатку Ідейє із семи метрів пробив поряд зі стійкою, а потім Алієв невдало виконав штрафний із вигідної позиції.

У результаті, 1:1. Гра вчергове показала проблему «Динамо» – невміння проходити насичений захист суперника. Двічі наша команда обпеклася на подібному в іграх з «Рубіном», тепер схожа ситуація у грі зі «Сток Сіті». Моментів динамівці створили достатньо, їх би вистачило й на два матчі, а ось із реалізацією проблеми.

У другому матчі групи «Е» у Стамбулі «Бешикташ» переміг «Маккабі» 5:1. Минулої осені з нічиї розпочавши груповий турнір «Динамо» в результаті фінішувало першим. Будемо сподіватися на добру для нас традицію і цього року.

Он-лайн матчу

ДИНАМО – СТОК СІТІ – 1:1 (0:0).

«Динамо»: 1.Шовковський, 2. Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 19.Гармаш (25.Аруна, 46; 11.Ідейє, 75), 36.Нінкович (8.Алієв, 58), 37.Юссуф.

«Сток Сіті»: 29.Соренсен, 30.Шоттон (18.Уайтхед, 81), 17.Шоукросс, 4.Хут, 20.Апсон, 28.Уїлкінсон, 6.Уїлан, 40.Паласіос (19.Уолтерс, 87), 15.Діао, 33.Джером (16.Пеннант, 75), 9.Джонс.

Голи: Вукоєвич (90+1) – Джером (55).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер