»Динамо» – «Валенсія» – 1:1. Інтрига зберігається

»Динамо» – «Валенсія» – 1:1. Інтрига зберігається

Перший поєдинок 1/16 фіналу Кубка УЄФА «Динамо» - «Валенсія» закінчився внічию. На переповненому стадіоні «Динамо» глядачі побачили цікаву гру у виконанні обох команд, велику кількість небезпечних моментів і закручену інтригу. На самому початку зустрічі іспанці майстерно провели контратаку і відкрили рахунок. Потім протягом години динамівці повністю володіли ініціативою, за що були винагородженні штрафним у виконанні Черната і вдалою зрізкою у виконанні Мілевського. Останні хвилини зустрічі, які кияни провели без вилученого Мілевського, були за гостями. Але рахунок не змінився і тепер на нас чекає цікавий поєдинок на «Местальї». В першій грі кожна з команд продемонструвала, що вона гідна пройти далі.

У порівнянні з товариським поєдинком із московським «Динамо», який Юрій Сьомін назвав генеральною репетицією напередодні «Валенсії», в складі киян сталася одна зміна. Ушкодження коліна Нінковича виявилося без ускладнень, але серб пропустив кілька тренувань і тренер не ризикнув випускати його з перших хвилин. Забігаючи наперед, відзначимо, що Мілош вийшов на заміну в другому таймі і показав, що він блискуче підготувався до сезону. Як і очікувалося, квартет захисників розташувався таким чином (зліва направо): Ель Каддурі, Бетао, Михалик, Несмачний. У центрі поля починали атаки Вукоєвич і Єременко, справа вийшов Гіоане, а зліва Кравченко. До речі, для Сергія цей матч виявився дебютним у складі «Динамо» і першим в єврокубках! Наші вітання! На вістря нападу було висунуто невтомного Кравця, другим темпом атаки розвивав Мілевський.

Тільки встигли глядачі зайняти місця, як Кравець змусив їх піднятися і схопитися за голову. Скориставшись з нерозторопності захисників, Артем відібрав м'яча і в метрах п'ятнадцяти від воріт вийшов на ударну позицію. От тут би досвіду молодому нападнику! А так м'яч після удару з вигідної позиції пролетів над хрестовиною. Буквально в наступній атаці рахунок було відкрито. Мата увірвався до штрафного майданчика, прострілив від лицьової лінії, і Давид Сильва, випередивши Богуша і захисників, які розташувалися навколо нього, переправив м'яча в сітку. Такого початку не чекав ніхто...

Динамівці засмучувалися недовго і методично почали шукати шляхи до воріт Сезара. Блискучі можливості зрівняти рахунок втратили Мілевський і Кравченко, з кількох метрів промахнувся Вукоєвич. Часом здавалася, що фортуна відвернулася від динамівців, наполегливість яких належним чином не була винагороджена. Не безгрішно відпрацював і арбітр Серж Гюмьєнні, який часом, здавалося, фіксував суперечливі моменти на користь іспанців. Але це лише додало злості й наполегливості динамівцям, які за підтримки трибун наполегливо проводили на полі свою лінію.

Вдало в другому таймі спрацювала заміна Юрія Сьоміна. Замість Гіоане вийшов Чернат, завдяки чому гра команди в атаці поліпшила. Спершу удар Флорина перевів на кутовий воротар, потім його навіс ледь не замкнув Мілевський. Гол назрівав і його автором став невтомний Артем, який вдало переправив м'яча у ворота після крученого удару зі штрафного Черната. В цей момент здалося, що підбадьорені динамівці зможуть зробити хороший гандикап перед повторним поєдинком. В допомогу атаці Сьомін випустив свіжого Нінковича. Але величезне бажання господарів розбилося у рішення арбітра вилучити з поля Мілевського. Справді, Артем у деяких епізодах емоційно звертався до рефері, проте це і близько не тягнуло на вилучення. Тим паче, було видно, як на 64-й хвилині саме на Мілевському порушили правила, а арбітр угледів у цьому епізоді симуляцію.

Почувши запах смаженого, наставник «кажанів» Емері випустив на поле важку артилерію – спочатку Вілью та Хоакіна, а потім Бараху. Але нічого, окрім територіальної переваги, домогтися іспанці не змогли. В результаті – 1:1.

Нічия на своєму полі ставить «Динамо» в непросте становище напередодні повторної зустрічі. Потрібно забивати мінімум один м'яч, при цьому пам'ятаючи про захист і швидкострільних нападників «Валенсії». Чи під силу це динамівцям? Чому б ні! Звітний матч продемонстрував, що в жодному з ігрових компонентів кияни не поступилися супернику. Будемо вірити в можливості наших хлопців, які, поза сумнівами, віддадуть усі сили для підсумкової перемоги.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер