»Динамо» - «Ворскла» - 1:0. Сотий гол і три очки

Попередні ігри двох команд у нинішньому сезоні закінчувалися внічию. Так було в Суперкубку України, де лише в серії післяматчевих пенальті динамівці стали володарями трофея, а також у матчі чемпіонату в Полтаві. У першому таймі звітної зустрічі нулі на табло повною мірою відображали співвідношення сил на полі. П’ятнадцятихвилинна перерва пішла на користь динамівцям, які помітно додали в організації командних дій, підвищили швидкості, доводячи до ударів по воротах численні атаки. Не зачекалися глядачі й забитого м’яча. Шевченко на вході до штрафного майданчика отримав м’яча від Маграо та, вийшовши на ударну позицію, провів, як виявилося, вирішальний м’яч у зустрічі. Він став для Андрія сотим у кар’єрі, забитим за «Динамо»!

У порівнянні з грою з «Іллічівцем» у складі «Динамо» відбулася одна заміна. Замість Михалика на поле вийшов Єременко, зайнявши місце на правому фланзі півзахисту. Нагадаємо, Рома на цій позиції грав ще за тренера Юрія Сьоміна. Таким чином, Шевченко змістився до центру, звідки атакував разом із Нінковичем і Мілевським. Схоже, міцне місце у стартовому складі зайняв Данило Сильва. Бразилець поступово освоюється в новому для себе колективі, звикає до партнерів. У захисті прагне грати строго і жорстко, вміло контролює м’яча і за першої нагоди йде до атаки. В нападі Данило відзначився кількома небезпечними подачами до штрафного майданчика, які могли призвести до взяття воріт. За першими матчами видно, що бразилець на полі не губиться, сміливо бере на себе ініціативу.

У першому таймі команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Янузі з кута воротарського майданчика головою пробив поряд із стійкою, а трохи пізніше Мілевський п’ятою скинув м’яча під удар Шевченка. Нападнику трохи не вистачило влучності - м’яч, «лизнувши» поперечину, пішов за межі поля. У матчах «Динамо» в нинішньому році найцікавіші події розгортаються після перерви. Гра з «Ворсклою» не стала виключенням. Після закінчення півгодини Валерій Газзаєв замінив Ярмоленка на Ель Каддурі, перевівши Маграо на фланг атаки.

На 54-й хвилині полтавчани втратили найреальнішу можливість для взяття воріт. Після помилки Хачеріді Маркоські віддав м’яча Янузі, який, залишившись неприкритим, із десяти метрів пробив вище воріт. Поки гості хапалися за голову, швидка атака динамівців призвела до узяття воріт. Нінкович із центру поля перевів м’яча на Маграо, який помітив Шевченком, який вривався до штрафного майданчика, і відпасував на нього. Для Андрія, який втік від опікунів, відправити м’яча з десяти метрів повз воротаря було справою техніки, з чим він успішно впорався.

Забитий м’яч пожвавив гру, небезпечні моменти стали частішими. Практично всі вони виникали біля воріт Долганського, який неодноразово рятував свою команду. Низьку реалізацію небезпечних ситуацій відзначив після гри і Валерій Газзаєв. Якби динамівці забили хоча б один м’яч із можливих п’яти, не довелося б глядачам хвилюватися наприкінці. Ворскляни спробували організувати штурм воріт, кілька разів запускали м’яча до штрафного майданчика. Відчайдушні спроби не завершилися ударами по воротах, а фінальний свисток арбітра зафіксував закономірну перемогу киян. Справжнім випробуванням для команди Газзаєва має стати зустріч з «Металургом» із Донецька, призначена на найближчу п’ятницю. Але це зовсім інша історія, а сьогодні ми святкуємо п’ятнадцяту перемогу в дев’ятнадцяти іграх чемпіонату і сотий гол Андрія Шевченка в біло-синій футболці «Динамо»!

ДИНАМО – ВОРСКЛА – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко (30.Ель Каддурі, 38), 10.Мілевський – кап (17.Михалик, 83), 11.Єременко (49.Зозуля, 90+2), 21.Маграо, 34.Хачеріді, 36.Нінкович, 44.Алмейда.

«Ворскла»: 1.Долганський – кап, 2.Матвеєв, 4.Даллку, 7.Маркоські, 8.Кулаков, 14.Оніка (18.Чичиков, 78), 20.Цуррі, 25.Медведєв, 27.Янузі, 48.Чеснаков, 70.Єсин (22.Тимченко, 85).

Гол: Шевченко (55).

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер