»Динамо» – «Металург» (Д): погляд у минуле

»Динамо» – «Металург» (Д): погляд у минуле

Протистояння Донецька і Києва у футбольних уболівальників останнім часом асоціюється виключно з «Шахтарем» і «Динамо». Але Донецьк відомий не лише «Шахтарем», але й «Металургом», який за час виступів у вищій лізі чемпіонату України завжди відчутно псував нерви як самим динамівцям, так і київським уболівальникам.

Силу команди з Донецька «Динамо» відчуло вже в дебютному матчі проти «металургів». У першому колі сезону 1997/1998 новачок вищої ліги переграв чемпіона на його ж полі – 1:0. Із таким же результатом на користь «Металурга» завершився і поєдинок у Донецьку.

Мінімальна суха перемога однієї з команд є найпопулярнішим рахунком протистояння «Динамо» і донецького «Металурга». Так завершались п’ять матчів. У найрезультативнішому матчі «Динамо» в Донецьку розгромило опонента 4:1, найбільша перемога також на рахунку «Динамо» в Донецьку – 4:0.

Усього ж «Динамо» провело 21 матч проти донецького «Металурга». У 14 зустрічах перемога була на стороні киян, у чотирьох матчах фіксувалась нічия (дві з яких – у минулому сезоні) і лише в трьох матчах перемогу святкували «металурги» (як уже говорилось, дві перемоги над чемпіоном «Металург» здобув у дебютному сезоні в вищій лізі).

Чотирьом гравцям «Динамо» вдавались «дублі». Олександр Хацкевич, Максим Шацьких і Маріс Верпаковскіс мають на своєму рахунку по одному «дублю», а Сергій Ребров, у недавньому минулому капітан «Динамо», – відразу «два».

Він же і є головним бомбардиром «Динамо» в матчах проти «металургів» - від Реброва воротарі «Металурга» страждали сім разів. У суперника більше всього точних ударів у…капітана команди, захисника В’ячеслава Чечера – два м’ячі.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер