»Динамо» - «Металург» (Д). Перед матчем

»Динамо» - «Металург» (Д). Перед матчем

Кожен із трьох весняних матчів «Динамо» дав наставнику команди Юрію Сьоміну чимало приводів для роздумів. Поєдинок проти «Дніпра» показав, що краще за все у динамівців виходить віддавати ініціативу суперникам і шукати щастя в контратаках. Зовсім інша справа – забарно «взламувати» ешелоновану оборону противника, який, інколи, складається з десяти захисників і воротаря. Такий сценарій характерний для більшості домашніх матчів «Динамо» у внутрішніх першостях. Можна не сумніватись, що черговим продовженням цього ряду стане кубкова зустріч із донецьким «Металургом».

Відмінна риса тренерського підходу Юрія Сьоміна – стабільність складу. Причому, як у товариський матчах підготовчого періоду, так і в офіційних. Судячи з усього, із наміченої тренером обойми з 11 футболістів гравця може вибити лише травма. Так було з Тарасом Михаликом та Ісмаелем Бангура, які, відповідно, пропустили матчі проти запорізького «Металурга» і «Карпат». Три гри поспіль з перших хвилин на поле виходили молоді українські виконавці Олег Допілка і Артем Кравець, а також серб Мілош Нінкович. За колишніх тренерів перші двоє задовольнялись виступом за «Динамо-2», а Нінкович хоча й був в обоймі першої команди, основним виконавцем зуміти стати лише зараз.

У центрі поля наставнику «Динамо» в поєдинку проти донеччан доведеться шукати заміну Тіберіу Гіоане. Румун під час матчу з у Львові кілька разів отримував болючі удари по голено стопу, і, в підсумку, тепер повинен його заліковувати. Припустимо, на позиції опорного півзахисника вийде Айїла Юссуф, а пару Тарасу Михалику в центрі захисту складе Папе Діакате.

Пропустивши через пошкодження голеностопу матч проти «Карпат», форсує реабілітацію Бангура. Судячи з життєрадісного настрою, проблем у цього хлопця ніколи немає. Півтора тижні гвінеєць працював за індивідуальною програмою і остаточно повинен відновитись до недільного матчу з «Кривбасом». Хоча, в Ісмаеля інші плани: «Добре, що команда у важкій грі перемогла «Карпати». Тепер потрібно подовжити нашу переможну серію. Я почуваюсь добре і якщо нога не турбуватиме, готовий зіграти з «Металургом». Не можу жити без футболу!». Чи готовий нападник зіграти сьогодні – тренери вирішать безпосередньо перед грою. До слова, у Києві Бандура зовсім не одинокий. Довідавшись, що Ісмаель отримав травму, із Франції до «постраждалого» прилетіла подруга Емілі. Чи варто дивуватись, чому здоров’я так видко пішло н а поправку…

Орієнтовний склад «Динамо» (версія www.fcdynamo.kiev.ua): Шовковський, Несмачний, Михалик, Діакате, Допілка, Юссуф, Корреа, Нінкович, Гусєв, Шацьких, Кравець.
Перший поєдинок ½ фіналу Кубка України між «Динамо» і «Металургом» (Д) відбудеться у середу, 19 березня, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок о 19.00. Пряма трансляція на телеканалі Перший національний.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер