»Динамо»: перемога далеко не «малою кров'ю»

»Динамо»: перемога далеко не «малою кров'ю»

Динамівці отримали непросту перемогу над традиційно важким для себе за останні роки суперником. Запорізький «Металург» постійно організовує кияни великі проблеми. Так сталось і цього разу.

Гості великими сили відійшли в оборону і бились за кожен м’яч. Підопічні Юрія Сьоміна володіли великою територіальною перевагою, але довгий час не могли дістати з цього дивіденди у вигляді небезпечних моментів. Після проходу Допілки бив Кравець, кілька разів з-за меж штрафного пробивав Нінкович, Корреа направляв м’яч у штрафний після стандартних положень, але на гольовий шанс усе не дотягувало.

Кияни діяли досить широко, чергуючи в атаках фланги – зліва активним був Нінкович справа непокоїв оборону гостей Гусєв. Але все розбивалось об надійну гру центру захисту запоріжців або ж у завершальні стадії атаки «біло-синім» бракувало точності і останнього пасу.

Гості про атаку практично навіть не думали. Пару закидів м’яча на Кабанова і Силюка, але не більше того. І вдвічі дивним був їхній гольовий успіх. Проста ситуація, м’яч на фланзі, після верхової дуелі м’яч виявився в Аражнова, який абсолютно небезпечно вдарив у сторону воріт. Але перед Шовковським м’яч вдарив в газон і голкіпер пропустив його під собою. Прикра помилка і «Динамо» вже в ролі наздоганяючого.

У відповідь двічі промахнувся з вигідних позицій Нінкович. Особливо неприємний другий випадок – Мілошу ніхто не перешкоджава, бив він з-за меж штрафного і повинен був зрівняти рахунок. Опоненти ще більше «сіли» на свою половину поля і практично не переходили центр поля. Тиск киян давав свої результати в численних «стандартах» неподалік від штрафної суперника, які, утім, до логічного завершення не доводились.

Наприкінці тайму відбувся епізод, який серйозно вплинув на подальші події. Арбітр пред’явив друге попередження Польовому і вилучив його з поля. З приводу цього моменту буде багато сперечань, але нехай рішення приймається вищими інстанціями. Динамівці чесно виконують свою роботу і на полі відповідають виключно за свої дії.

…Практично тут же Допілка міг зрівняти рахунок, але з його ударом справився Постранський. Так само як і справився він із небезпечним низовим «вистрілом» Нінковича вже на початку другого тайму, але тут уже першим на добиванні виявився Макс Шацьких, який вийшов на заміну травмованого Бангура.

Динамівці повністю зажали суперника на його половині поля і стало очевидно – другий гол усього лише справа часу. Дуже скоро так і сталось. Гіоане вкотре продемонстрував своє неординарне розуміння футболу, обігравши в штрафному захисника і точно пробив у дальній кут.

Після цього голу кияни дещо розслабились і стали помилятись в захисті. У підсумку, суперник створив два небезпечних моменти, але двічі м’яч пролітав поруч зі стійкою. Утім, це були лише епізоди – контроль м’яча повністю за «біло-синіми» і гості провели останніх хвилин 2 без натяку на шанси.

Не можна сказати, що і підопічні Сьоміна щось особливе показували в атаці після другого точного удару, але свою головну місію чемпіони виконали – три очки отримано і тепер зі спокійною душею можна готуватись до матчу у Львові.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер