»Динамо» – «Янг Бойз» – 2:2 (по пен. 4:2). Вдала розв'язка

»Динамо» – «Янг Бойз» – 2:2 (по пен. 4:2). Вдала розв'язка

Продовжуючи підготовку до сезону, після десятьох тренувальних днів «Динамо» провело перший контрольний матч. Пройшов він у рамках турніру Football Impact CUP 2012.

На Муніципальному стадіоні Марбельї перед «Динамо» свій матч у турнірі проводив «Дніпро». Обидві команди з України тренуються на сусідніх полях, а тепер разом грають в одному турнірі. Якщо наступні матчі «Динамо» та «Дніпро» виграють, вони зустрінуться у фіналі. Можливо, саме про це говорили біля кромки поля Юрій Сьомін та Хуанде Рамос. Гравці нашої команди подивилися частину зустрічі «Дніпра» й дуже хотіли, щоб у ворота «Стремсгодсет» забив хтось із колишніх одноклубників. Але Олійник, Кравченко, Зозуля, Ротань чи Мандзюк цього разу бомбардирськими здібностями не відзначилися. Хоча, всі вони допомогли перемогти своїй команді 4:1.

Як і планувалося, Юрій Сьомін задіяв у матчі два склади. Точніше, 21 футболіста. У складі на перший тайм ще за кілька годин значився Мехмеді, однак новачок відчув легке нездужання і тренери вирішили не ризикувати його здоров’ям. Також через невеликі травм гру пропускали Шовковський, Алієв та Кравець, ще не повернулися до тренувань у загальній групі Попов, Гусєв та Михалик. Лише два дні нарівні з усіма працював Шевченко, чого недостатньо для участі в нехай і товариському, але доволі серйозному матчі.

Подивившись на склади кожного з таймів, нескладно зрозуміти, що зі стартових хвилин у «Динамо» вийшли більш досвідчені гравці. Як не дивно, саме в цей період вони припустилися грубих помилок, що призвели до пропущених м’ячів. На 23-й хвилині Деген утік від Бетао й увійшовши до штрафного майданчика чітко розібрався з Ковалем. А на останніх хвилинах тайму ювелірний за виконанням удар вдався Нуззоло. М’яч перелетів через голову Данило Сильви й після потужного удару швейцарця влетів точно до кута воріт. Не можна сказати, що ці голи були випадкові, окрім згаданих моментів Коваль ще неодноразово рятував. Але в цілому перебіг гри динамівці контролювали, діяли швидше й різноманітніше за суперника. Була проблема із завершальним ударом – із вигідних позицій не поцілили у ворота Бетао, Ідейє, Ярмоленко. Натомість Андрій відзначився із набагато більш складної ситуації, ударом зі штрафного. Виявилося, наш гравець вправний і у виконанні стандартних положень. Ярмоленко неспішно встановив м’яча й за дугою доволі потужним ударом спрямував м’яча у дальню від себе «дев’ятку». Це був найбільш красивий епізод матчу.

Приємним здивуванням стала гра в захисті динамівців у другому таймі. 16-річний Лухтанов грав у центрі оборони, ліворуч вийшов Макаренко. Можливо, швейцарці не були настільки активними в атаці, більше сподіваючись на збереження рахунку, але роботи у Бойка було зовсім небагато. Зате його колега Вельфлі працював у поті чола. Моменти були в Ескобара, Нінковича, Буяльського, зовсім закрутилася голова після виходу Мілевського. Мало того, що «Динамо» після цього стало грати із трьома номінальними захисниками, так ще Денис Гармаш буквально «прописався» у чужому штрафному майданчику. Справедливість усе ж перемогла й динамівцям вдалося зрівняти рахунок. У штрафному м’яч відскочив до Ескобара, який метрів із восьми вбив його під поперечину. Знаєте, кому колумбієць присвятив результативний удар? Валерію Зуєву. На тренуванні, яке передувало грі, нападник випадково зачепив тренера, завдавши йому сильного удару по коліну. Вибачення нападника, звичайно, були прийняті, але ще більш приємним для Леонідовича став ось такий подарунок у вигляді взяття воріт.

Зрівнявши рахунок наприкінці гри, було мало сумнівів, що динамівці не доведуть справу до перемоги в серії післяматчевих пенальті. Так і сталося. Кияни, які пробивали 11-метрові, були більш холоднокровними, робили свою справу просто й надійно.

 

Контрольний матч.

«Динамо» – «Янг Бойз» – 2:2 (1:2), по пенальті 4:2.


Марбелья, Муніципальний стадіон, 400 глядачів.

«Динамо» (1 тайм): Коваль, Данило Сильва, Хачеріді, Алмейда, Бетао, Вукоєвич, Аруна, Ярмоленко, Дуду, Мілевський, Ідейє.

«Динамо» (2 тайм): Бойко, Буяльський, Лухтанов, Макаренко, Данило Сильва (Мілевський, 80), Рибалка, Гармаш, Корреа, Нінкович, Ескобар, Бертольйо.

«Янг Бойз»: Вельфлі, Ойяла, Сільбербауер (Дубай, 46), Фарнеруд, Шнойвлі (Фрей, 46), Костанцо (Мартінес, 62), Зверотич, Шпихер, Аффольтер, Деген, Нуззоло (Віткевец, 62).

Голи: Ярмоленко (44), Ескобар (89) – Деген (23), Нуззоло (44).

Серія післяматчевих пенальті: забили Нінкович, Мілевський, Рибалка, Гармаш – Ойяла, Шпихер. Не забили Деген та Фарнеруд.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер