»Динамо» - «Закарпаття» - 2:0. Сильва відпрацював за Алмейду

»Динамо» - «Закарпаття» - 2:0. Сильва відпрацював за Алмейду

Команди із Західної України в нинішньому сезоні для «Динамо» - найбільш незручні суперники. У трьох іграх з «Карпатами» і «Закарпаттям» підопічні Валерія Газзаєва набрали лише одне очко. Виправити ситуацію динамівці були покликані в домашньому поєдинку з ужгородцями. Хоча суперники розмістилися на різних полюсах турнірної таблиці, для вболівальників поєдинок вийшов надзвичайно цікавим. Уже на 12-й хвилині «Динамо» повело в рахунку – Мілевський реалізував пенальті, призначений за порушення правил на Ярмоленку. Відразу після перерви зусиллями Данило Сильви господарі подвоїли перевагу. У результаті перемога 2:0, тепер, щоб зберегти шанси підтвердити звання чемпіона України, динамівцям необхідно перемагати у двох матчах, що залишилися.

Після тритижневої перерви на вістрі атаки «Динамо» вийшла ударна пара Мілевський-Шевченко. Власне, інших нападників в арсеналі Валерія Газзаєва не було. Кравець як і раніше відновлюється після травми, а Зозуля пропускав гру через дискваліфікацію. Перший тайм, незважаючи на перемогу в ньому, динамівці в актив записати ніяк не можуть. Команді не вистачало творчих дій, була присутня пасивність за великої кількості браку. Свою незадоволеність діями підопічних до перерви висловив і Валерій Газзаєв. На цьому тлі на окремі компліменти заслуговує «Закарпаття», яке під завісу чемпіонату нарешті знайшло свою гру.

Можливо, дещо зіпсував стартовий запал киян швидкий гол. Ярмоленко отримав м’яча у штрафному майданчику, але під час прийому був збитий Хауші. Арбітр без зволікання призначив пенальті, який чітко реалізував Мілевський. Для Артема цей м’яч став 15 у чемпіонаті, стільки ж у його головного конкурента в суперечці бомбардирів Коельо із «Металіста». Другою помітною подією в першому таймі стало вилучення Алмейди. Бразилець у весняній частині сезону не відзначається надійністю, через що не завжди потрапляє до стартового складу. На 40-й хвилині Давидов скористався з плутанини захисників, вийшовши віч-на-віч із Шовковським. Алмейда зупинив втікаючого нападника лише ціною порушення правил, яке рефері трактував як «фол останньої надії». Ще до перерви тренер «Динамо» вніс корективи до складу. Замість Михалика, коником якого є гра «на руйнування», вийшов креативний Нінкович. А друга заміна стала вимушеною. Замість Єременка (до речі, отримавши попередження, Рома не зіграє в наступній зустрічі) вийшов Бетао, зайнявши позицію Алмейди, який залишив поле.

Як не парадоксально, другий тайм динамівці провели набагато більш впевнено, удесятьох повністю контролюючи гру. Невідомо, якими важелями впливав на підопічних Газзаєв, головне, вони вплинули. Чи не перша атака закінчилася взяттям воріт. Нінковіч, який вийшов на заміну знайшов на куті штрафного майданчика вільного Данило Сильву, який підхопивши м’яча на швидкості обвів захисника і пробив повз Надя, який обрав невдалу позицію (перший гол Данило в нашій команді!). Ще один небезпечний момент динамівці створили завдяки чудовому взаєморозумінню Мілевського і Шевченка. Парочка хитро перепасувалася на підступах до штрафного майданчика, потім Андрій вивів Артема на ударну позицію. Бути голу, але Комарницький, який прибіг, підправив напрям польоту м’яча з воріт у поперечини. Аналогічно відповіли гості. Микуляк несподівано вирішив пробити метрів із двадцяти, спрямувавши м’яча за високою траєкторією в поперечину воріт Шовковського.

Активні дії у другому таймі покращили враження від непереконливого початку зустрічі. Тепер усі думки гравців, тренерів, уболівальників переносяться до Донецька. Результат зустрічі з «Шахтарем» тепер означає для команди набагато більше, ніж успіхи чи невдачі впродовж попередніх 28 зустрічей. Саме він дасть відповідь, чи зможе залишитися кубок чемпіона країни у столиці ще на один рік.

ДИНАМО – ЗАКАРПАТТЯ – 2:0 (1:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (26.Несмачний, 89), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко (3.Бетао, 40), 17.Михалик (36.Нінкович, 26), 21.Маграо, 25.Юссуф, 44.Алмейда.

«Закарпаття»: 1.Надь, 4.Лисицин (10.Невуче, 58), 7.Райчевич, 8.Шендрик, 9.Давидов, 13.А.Бойко, 20.Хауші (22.Іванов, 65), 27.Болохан – кап, 29.Леандро, 30.Тришович (23.Микуляк, 81), 77.Комарницький.

Голи: Мілевський (12, з пенальті), Данило Сильва (48).

Вилучений: Алмейда (38).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер