»Динамо» – «Зеніт» – 0:0. Голи притримали на Стамбул

»Динамо» – «Зеніт» – 0:0. Голи притримали на Стамбул

Матчі «Динамо» із «Зенітом» на учбово-тренувальних зборах – уже цілком звичне явище. Так, за три роки лідери українського та російського футболу провели між собою три спаринги, в яких дотримано повного паритету – по одній перемозі в активі «Динамо» та «Зеніту», й одного разу сильнішого визначити не вдалося.

Звітний поєдинок став для обох команд головною репетицією напередодні матчів 1/16 фіналу Ліги Європи. Якщо «Динамо» доведеться зустрітися 17 лютого у Стамбулі з місцевим «Бешикташем», то «Зеніт» того ж дня буде битися в Берні зі швейцарським «Янг Бойзом». Очний поєдинок між суперниками дозволив тренерам, Юрію Сьоміну та Лучано Спаллетті, подивитися в умовах, максимально наближених до «бойових», на рівень підготовки своїх підопічних за підсумками іспанського збору. Хоча часу залишилося мало, але все ж таки він є, щоб внести певні корективи.

Щоб своїми очима спостерігати за контрольним матчем, на трибунах «Marbella Football Centre» зібралося багато народу. У більшості своїй підтримували вони «Динамо», голосно вигукуючи нехитрі речівки, а після фінального свистка влаштували справжню облаву роздягальні команди. Більше за всіх, звичайно, «постраждав» Шевченко. Андрія оточили щільним колом із добрих три десятки людей, і нападнику довелося терпляче роздавати автографи й фотографуватися з усіма охочими.

Що стосується гри, то Юрій Сьомін виставив склад, який, мабуть, ми побачимо зі стартових хвилин у першій грі проти «Бешикташа». Обидві команди зіграли доволі видовищно, створивши чимало моментів біля обох воріт. Футболісти «Зеніту», по суті, за весь матч створили три моменти – не забили пенальті (Широков), коли Шовковський у черговий раз продемонстрував свою майстерність, і в порожні ворота (Файзулін), а також влучили у стійку (Данні). Динамівці ж атакували набагато більше, постійно нагнітаючи обстановку біля воріт Малафєєва, і створило чимало перспективних можливостей для взяття воріт. Шевченко бив впритул, але захисник виніс м'яча з лінії, ефектно зльоту пробивав Мілевський, але, на відміну від аналогічного пострілу на тренуванні, воротар із пострілом впорався, аналогічна доля чекала на удари Єременка та Ярмоленка під поперечину.

У результаті – зовсім не нудні 0:0, які, напевно, стали справедливим підсумком протистояння. А ми будемо сподіватися, що забиті м'ячі динамівці приберегли для «Бешикташа», і бажано «полегшити ношу» вже у Стамбулі.

 

«Динамо» – «Зеніт» – 0:0.

«Динамо»:
Шовковський, Данило, Юссуф, Михалик, Алмейда (Попов, 55), Вукоєвич, Єременко, Гусєв (Кравець, 55), Ярмоленко (Гармаш, 70), Шевченко (Зозуля, 72), Мілевський.

«Зеніт»: Малафєєв, Анюков (Лукович, 59), Алвеш, Ломбертс, Губочан (Мейра, 59), Данні (Хусті, 59), Зирянов (Сємак, 50), Широков (Іонов, 41), Денисов (Файзулін, 50), Лазович (Старіков, 74), Кержаков (Бистров, 41).

Нереалізований пенальті: Широков (34).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Марбельї

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер