»Динамо» - «Зоря» - 2:0. П'ята поспіль перемога

Матч «Динамо» із «Зорею» відкривав програму 8-го туру чемпіонату України. Кияни, тримаючи в думці вівторковий поєдинок проти «Барселони», показали атаквальну гру й досягли бажаного результату. У першому таймі Мілевський реалізував пенальті за порушення правил проти Гусєва, а після перерви Гіоане в стрибку «ножицями» з кута воротарського майданчика вбив м'яча під поперечину.

Напередодні поєдинку в Києві «Зорю» очолив Юрій Коваль. Луганський клуб у вересні опинився в центрі уваги спортивної громадськості країни. Колишнє керівництво виявилося неспроможним фінансувати клуб, публічно оголосивши про це трохи більше тижня тому. На найближчий період кошти для існування новими господарями начебто знайдені і питання про зняття команди з чемпіонату, яке певний час було актуальним, тепер не є таким. Ось у такій ситуації луганці під керівництвом нового тренера готувалися до виїзного поєдинку з лідером чемпіонату. Інша справа «Динамо», яке лідирує на даний момент у чемпіонаті України й Лізі чемпіонів. У вівторок команді Валерія Газзаєва доведеться провести найважливіший виїзний поєдинок із «Барселоною», який динамівці, можливо, самі того не бажаючи, тримали в думці впродовж усієї зустрічі з «Зорею».

В останніх матчах Валерій Газзаєв вважає за краще грати з двома опорними півзахисниками. Вукоєвич та Юссуф швидко знайшли на полі спільну мову, разом як захищаючись, так і беручи участь в атаках. Дует досвідчених півзахисників зриває атаки суперника вже в центрі поля, полегшуючи завдання захисникам і воротарю. До речі, місце на останньому рубежі знову зайняв Богуш. Про ігрові кондиції Стаса по грі з «Зорею» судити складно – серйозних завдань нашому кіперу луганці поставити не спромоглися. Виняток становив призначений наприкінці зустрічі пенальті, який Богуш упевнено парирував. Факт, що «Динамо» має у своєму розпорядженні двох висококласних голкіперів – Богуша та Шовковського – не радувати не може.

Всі дев'яносто хвилин зустрічі пройшли на половині поля гостей. Підсумковий рахунок і в малому ступені не відображає співвідношення небезпечних моментів біля обох воріт. Найкращим гравцем у складі «Зорі» без сумнівів можна назвати великодосвідченого Шуховцева, який мінімум п'ять разів рятував команду від вірних голів. Уже в першому таймі тренеру киян довелося внести корективи через вимушену заміну Шевченка. Андрію в боротьбі у штрафному майданчику розбили вилицю і продовжити зустріч він не міг. Залишається дочекатися вердикту лікарів і дізнатися, наскільки серйозне ушкодження в нападника. Сподіваємося, до вівторка заживе...

Обидва м'ячі динамівці забили в середині кожного з таймів. Спочатку Мілевський реалізував пенальті, призначений за порушення правил проти Гусєва. На вечір п'ятниці Артем та Олег очолюють список найкращих бомбардирів першості, маючи в активі по п'ять точних ударів. У Мілевського три з них проведені з пенальті. Прикрасою другої половини зустрічі став блискучий гол Тіберіу Гіоане. Єременко з правого флангу навісив на дальній кут воротарського майданчика, звідки Тібі потужним ударом у падінні буквально встромив м'яча в сітку воріт Шуховцева. До закінчення матчу активний румун міг ще відзначитися мінімум двічі, але не склалося. Оплесками відзначили численні глядачі повернення на поле Алієва. Хоча хвора нога, за словами Олександра, час від часу турбує, з кожним днем самопочуття та ігрова форма плеймейкера помітно поліпшується.

Після впевненої перемоги «Динамо» продовжує лідирувати в турнірній таблиці. Проте цей факт до середини наступного тижня відходить на другий план. Тепер усі думки гравців, тренерів, уболівальників зосереджені на поєдинку з найкращою командою Європи – іспанською «Барселоною».

ДИНАМО – ЗОРЯ – 2:0 (1:0)

«Динамо»: 31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (36.Нінкович, 23), 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 20.Гусєв, 25.Юссуф (8.Алієв, 78), 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко (4.Гіоане, 58).

«Зоря»: 99.Шуховцев, 6.Каменюка – кап, 5.Дурай, 44.Омоко, 19.Мелікян, 8.Скоба, 22.Мілько, 11.Шевчук, 27.Лазарович (16.Гринченко, 78), 9.Антонов (17.Колесниченко, 57), 14.Джихані.

Голи:
Мілевський (22, з пенальті), Гіоане (71).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер