»Динамо» - «Зоря» - 2:0. Упевнений вихід до чвертьфіналу

»Динамо» - «Зоря» - 2:0. Упевнений вихід до чвертьфіналу
Ярмоленко приймає привітання

Стартові відрізки матчів «Динамо» проти «Зорі» в чемпіонаті і Кубку країни, що пройшли з інтервалом менше двох тижнів, були ідентичними. Атаки господарів на початку першого тайму стали нерозв'язним завданням для далекого від ідеалу захисту луганців. У результаті забиті Ярмоленком і Сабличем м'ячі стали єдиними і вирішальними в матчі. «Динамо», незважаючи на скромний для себе рахунок, упевнено обіграло «Зорю» і вийшло до чвертьфіналу Датагруп Кубок України.

Юрій Сьомін дав відпочити провідним гравцям, випустивши на матч із «Зорею» футболістів, які мають мало ігрової практики. За неповних три з половиною місяці «Динамо» провело двадцять два матчі (до речі, «Зоря» лише чотирнадцять), а провідні гравці додатково зіграли по три-чотири зустрічі за збірну. Втома, що накопичилася, позначається, от Юрій Павлович і дав відпочити лідерам. По стартовому складу. У ворота повернувся Шовковський. У центрі захисту Асатіані і Саблич, на лівому фланзі Романчук, правому – Допілка. Опорний півзахисник Гіоане. По флангах у середині поля Нінкович і Морозюк, диригував Чернат. Пара нападників Шацьких – Ярмоленко.

З грою, продемонстрованою в звітному матчі, цей склад реально міг претендувати в чемпіонаті України на місце в трійці призерів. Особливо радувала око і душу гра на початку першого і наприкінці другого тайму. Лідерами атак в цих тимчасових відрізках по черзі були Чернат і Мілевський. Флорин класно виконував соло, роздавав передачі, пробивав по воротах. Часом, у своєму стилі, перетримував м'яча, але ефектні й нестандартні хитрощі румуна незмінно викликали аплодисменти глядачів. Аналогічно і Мілевський, який, замінивши Морозюка, номінально став третім нападником у складі. За півгодини часу Артем міг відзначитися мінімум тричі, але не реалізував один момент краще за інший. Для форварда тринькати із такою завзятістю створені моменти – справа недозволена. Залишається сподіватися, забиті м'ячі Артем приберіг для інших команд, класом вище, що виступають у серйознішому (хай пробачать організатори національного кубка) турнірі.

Легкість, із якою «Динамо» обігрує суперників у внутрішніх турнірах, відправляє спогадами на десять років тому, в кінець 90-х. Чи жарт, в нинішньому сезоні кияни в 22-х матчах лише в одному програли («Металісту»), а також поступилися в Суперкубку в серії післяматчевих пенальті. В усіх інших, зокрема в семи єврокубкових зустрічах, були перемоги або нічиї. У разі позитивного результату в суботньому матчі з «Карпатами» динамівці відзначать невеликий ювілей – два місяці без поразок.

Найближчим часом жереб визначить команді Юрія Сьоміна суперника в чвертьфіналі Датагруп Кубок України. Нагадаємо, що на цій стадії (поєдинки пройдуть 11-го і 12 листопада) в разі нічийного результату в основний час призначатимуться додаткові матчі, для яких зарезервовані свої дати, - 6 і 7 грудня. Ці зустрічі проходитимуть на поле колективів, які перший поєдинок грали в гостях.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер