»Динамо» – «Зоря» – 6:1. Вийшли в лідери!

»Динамо» – «Зоря» – 6:1. Вийшли в лідери!

Матчі «Динамо» та «Зорі» в Києві завжди проходять результативно. Не змінилася традиція і цього сезону – динамівці не залишили каменю на камені від луганчан. Влучні удари у переможців на рахунку українців Гусєва, Мілевського, Алієва та Ярмоленка, бразильців Корреа та Дуду. Голом престижу відзначився Максим Іг. Білий.

Довга лавка виконавців дозволяє Юрію Сьоміну без наслідків для результату проводити ротацію складу. Гра із «Зорею» в календарі перебуває між важливими матчами з «Бешикташем» та «Шахтарем», в яких динамівці не мають права втрачати очки. Правильним виглядало рішення тренера не задіювати провідних виконавців. На лаві запасних залишилися Вукоєвич, Ідейє, Ярмоленко, не потрапили до заявки Шевченко та Юссуф. Були побоювання, пам’ятаючи нелегкі зустрічі початкових розіграшів Кубка України, в яких також мінялася половина складу, що гравцям не буде вистачати зіграності, виникнуть проблеми зі взаєморозумінням на полі, викликаним відсутністю ігрової практики у низки виконавців.

Як виявилося, побоювання були марними. Такого тотального домінування динамівців на полі, повної переваги над суперником на всіх ділянках поля, причому впродовж усієї зустрічі, в жодному з матчів нинішнього сезону ще не було. З першої хвилини польові гравці були притиснуті до воріт свого великодосвідченого капітана Шуховцева, сподіваючись лише на можливість чимдалі вибити м’яч зі штрафної. Динамівцям вдалася гра в пас. За допомогою коротких чи довгих передач гравці раз по раз доставляли м’яч до штрафного майданчика, де подальший розвиток подій залежав від індивідуальної майстерності.

У середині першого тайму господарі тричі відзначилися, знявши всі питання про переможця матчу. Першу скрипку в атаках грали Гусєв, Мілевський та Алієв. У першому випадку Олег влучно пробив із десяти метрів, відкривши рахунок. Потім удар Алієва зі штрафного парирував Шуховцев. Гусєв підібрав м’яч й відпасував на Мілевського, якому не склало труднощів із кількох метрів спрямувати його до кута воріт. Міг Артем відзначитися і за десять хвилин, але його удар парирував воротар, а Алієв, який набіг, довів рахунок до великого.

У другому таймі в чемпіонаті України дебютував Рибалка. Сергій замінив Гусєва, який активно провів першу половину зустрічі й якого Сьомін напевно приберіг для наступних поєдинків. Дуже старалися бразильські півзахисники Корреа та Дуду. Обидва дебютували у стартовому складі «Динамо» в нинішньому чемпіонаті, відзначивши таку пам’ятну подію забитими м’ячами. Коли рахунок став 6:0, це відзначився іменинник Ярмоленко, і без того нечисленні глядачі почали залишати трибуни стадіону. Динамівці раз по раз створювали небезпечні моменти, але рятував Шуховцев, який напевно не бажав оновлювати антирекорди своєї тривалої ка’єри. Не використали виходи віч-на-віч із голкіпером Дуду та Ярмоленко, хороші моменти були у Попова й Алієва…

Коли справа йшла до фінального свистка, гості організували гол престижу. М’яча було адресовано Білому, який залишився на самоті, який спочатку його прийняв, а потім влучно пробив із десяти метрів. У чемпіонаті «Динамо» залишається командою з найнадійнішою обороною – у 14 матчах пропущені сім м’ячів. Наздогнати «Шахтар» за кількістю забитих м’ячів не склалося, зате вдалося скористатися осічкою головного конкурента й вийти в лідери чемпіонату!

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ДИНАМО – ЗОРЯ – 6:1 (3:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Данило Сильва, 8.Алієв, 10.Мілевський (9.Ярмоленко, 62), 17.Михалик (3.Бетао, 46), 20.Гусєв – кап (14.Рибалка, 46), 6.Попов, 25.Аруна, 44.Алмейда, 77.Корреа, 99.Дуду.

«Зоря»: 99.Шуховцев – кап, 3.Тесак, 6.Каменюка, 25.М.Іг.Білий, 5.Коротецький, 10.Ліпартія, 22.Мілько (8.Цакич, 71), 21.Бруно (7.Семененко, 32), 34.Петряк, 37.Хомченовський, 39.Мадоу (44.Силюк, 46).

Голи: Гусєв (12), Мілевський (16), Алієв (26), Корреа (58), Дуду (62), Ярмоленко (76) – М.Іг.Білий (89).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер