»Динамо» – «Зоря»: історія протистояння

Історія протистояння «Динамо» та луганської «Зорі» тягнеться ще з союзних часів. А от за часів проведення чемпіонатів незалежної України команди зіграли відносно небагато матчів – лише 16-ть. Значна перевага на боці «Динамо» – 12 перемог, лише три нічиї та одна поразка. Різниця м'ячів при цьому – 36:6 на користь «Динамо».

В історії взаємин «Динамо» та «Зорі» є достатньо тривалий період, коли команди не зустрічалися між собою в рамках чемпіонатів України, оскільки впродовж десяти років, з 1996 до 2006 року, «Зоря» виступала в нижчих лігах.

Найрезультативніші матчі завершилися з рахунком 5:0 на користь «Динамо» (4-й чемпіонат України та перше коло минулої першості). Найчастіше у протистояннях «Динамо» та «Зорі» фіксувався рахунок 1:0 (чотири рази). В останніх десяти поєдинках між командами «Зоря» забила лише два м'ячі у ворота «Динамо», при цьому у свої пропустила аж 27!

Найкращим бомбардиром матчів «Динамо» проти «Зорі» є півзахисник «Динамо» 90-х років Віктор Леоненко. На його рахунку п'ять влучних ударів. Найрезультативнішим гравцем «Зорі» в матчах проти «Динамо» є Олександр Севідов (два голи).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер