ДЮФЛ U-15. «УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:1

ДЮФЛ U-15. «УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:1

На зимову перерву динамівці йшли, маючи однакову кількість очок із донецьким «Шахтарем», але при цьому у підопічних Олексія Дроценка була гра в запасі порівняно з конкурентом. Відповідно, будь-який позитивний результат у матчі з «УФК-Дніпро» виводив «біло-синіх» у одноосібні лідери групи 2.

Утім, легкої гри для динамівців не очікувалося, адже дніпровці розташувалися в турнірній таблиці відразу за лідерами. Припущення підтвердилися – господарі доволі організовано діяли в обороні й раз по раз вибігали до воріт «Динамо», тримаючи в напрузі захист киян. За перший тайм небезпечні моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки – «УФК-Дніпро» мав шанс забити зі штрафного з 20-ти метрів, але м’яч полетів занадто високо, натомість у динамівців хороша нагода була під час контратаки три в одного, але Попов вирішив узяти ініціативу на себе й не зміг переграти воротаря.

У другому таймі господарі не стали відмовлятися від своєї гри, натомість динамівці все більше нервували від того, що нічого не складалося в атаці. Напевно, справедливим підсумком матчу була б нічия, але в середині другої 45-хвилинки нашій команді все ж пощастило – у сум’ятиці, що виникла у штрафному майданчику суперника, найкраще зорієнтувався Попов, який і проштовхнув м’яча повз голкіпера до сітки воріт. Від радості довгоочікуваного гола емоції били через край, наслідком чого стало вилучення Скрипника, який, на думку арбітра, дозволив собі образливі жести на адресу вболівальників.

Залишившись у меншості, динамівці більше зосередилися на обороні власних воріт, хоча дніпровці вже в компенсований час мали кілька нагод, аби врятувати поєдинок, однак, на щастя для «біло-синіх», рахунок на табло залишився незмінним.

Олексій ДРОЦЕНКО, старший тренер «Динамо» (U-15):

- Важка вийшла гра. Напевно, по самій грі ми не заслуговували на перемогу, все ж таки суперник зіграв дуже добре, і мені дуже сподобалося, як вони грали в комбінаційний футбол і, що найголовніше, розуміли, як це робити. Ми сьогодні зіграли нижче за свої можливості, плюс уже в першому таймі довелося робити вимушену заміну – це до того, що в нас і без того багато хворих та травмованих. Це не виправдовує нас за сьогоднішню гру, адже ми маємо грати краще. Так, перемога радує, але якість гри та ставлення деяких хлопців бажає кращого. Будемо розбирати цю гру, розмовляти з хлопцями – потрібно щось змінювати й рухатися вперед.

- Чи можна пояснити таку гру у виконанні ваших підопічних таким терміном, як «весняний футбол»?

- Я би не називав це «весняним футболом». Деякі хлопці були вже у збірній, виступали на кількох турнірах… Напевно, не вдалося достукатися до хлопців, донести те, що ми готували на тренуваннях. Готували одне, а вийшло зовсім інше. «Весняний футбол» – це відмовка. Академічна група «Динамо» має грати краще.

- Скрипника будете покарано за вилучення або спишемо на емоції?

- Будемо розбиратися. Він говорить, що жестів не було, арбітр каже, що була присутня неповага до суперника. Подивимося запис, після чого або покараємо, або, навпаки, подякуємо (посміхається).

- Найближчим часом ваша команда їде на представницький турнір до Грузії. Які цілі ставляться?

- Хотілося би подивитися на рівень нашої команди порівняно з представниками провідних європейських шкіл. Це буде і міжнародний досвід, і заразом подивимося, де ми перебуваємо на сьогоднішній день. Пам’ятаємо, що «Динамо» є чинним чемпіоном турніру, й будемо старатися виступити не гірше, ніж хлопці 2001 року народження в 2017-му. Цей турнір мене цікавить не лише з точки зору турнірних досягнень – вигравати завжди приємно, але, окрім перемог хотілося би й побачити хорошу гру у виконанні наших футболістів.

Чемпіонат ДЮФЛ U-15, перенесений матч 5-го туру

«УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:1 (0:0).

«Динамо»: 1.Фастов, 3.Мельник, 4.Боль, 21.Ставничий (9.Деміденко, 19), 15.Опанасенко, 18.Березанський (11.Малиш, 47), 5.Скрипник, 23.Міщенко (6.Шапоренко, 57), 22.Відошевич (10.Трикоз, 50), 19.Волошин, 7.Попов.

Гол: Попов (63).

Попереджені: Попов (26), Боль (31).

Вилучений: Скрипник (64).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер