ДЮФЛ U-17. «УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:3

ДЮФЛ U-17. «УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:3

Перший матч після зимової паузи, хоча деякі футболісти вже були задіяні в поєдинках чемпіонату U-19, дався динамівцям важкувато. Якщо голкіпер «біло-синіх» Моргун залишався без роботи, лише активно підказуючи своїм партнерам, то його колега працював, не покладаючи рук, переважно нейтралізовуючи численні закидання до штрафного майданчика та навіси з різних флангів.

А от по-справжньому небезпечних моментів біля воріт господарів було не так багато – до перерви Єфименко пробивав головою з близької відстані, але голкіпер парирував удар, а трохи згодом Бодня зі штрафного з 20-ти метрів поцілив у стійку. Із початком другого тайму динамівці продовжили марнувати моменти – зокрема, Дероган не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. Але буквально за кілька хвилин Іван виправився, відгукнувшись на простріл Білика з правого флангу й переправивши в дотик м’яча під поперечину.

Повівши в рахунку, динамівці вже могли почуватися більш розкуто, і другий забитий м’яч не забарився. Це Бодня відгукнувся на подачу з флангу й у падінні головою переправив м’яча до воріт із району 11-метрової позначки. А незадовго до завершення матчу справжній шедевр вдався Михайленку  Микола отримав передачу у штрафному майданчику й із лівої ноги поклав м’яча у верхній кут воріт.

Здобувши перемогу, «Динамо» вийшло на перше місце, випереджаючи свого головного конкурента, донецький «Шахтар», на два очки.

Сергій ПРОЦЮК, тренер «Динамо» (U-17):

- Незважаючи на те, що в першому таймі в нас було більше моментів, до перерви ми забити не змогли. У Єфименка був хороший момент, Дероган міг забивати, але у футболі далеко не завжди все закономірно. Але, як бачите, все вирішує якість – перед другим таймом попросили хлопців бути в атаці більш розсудливими, і, як бачите, це дало свої результати. Добре, що виграли з упевненим рахунком, хоча у «УФК-Дніпро» хороша команда, й не скажеш, що вона перебуває на останньому місці в нашій групі. Поки ми не забили перший м’яч, було дуже важко. Плюс погода внесла свої корективи – поле чудове, але після холоду відразу потрапити у +23 хлопцям було важкувато, потрібно було переборювати себе.

- Поки рахунок був нічийний, ви не робили заміни. Були впевнені в тих хлопцях, які залишалися на полі, або немає ким було посилювати?

- Ви розумієте наші кадрові проблеми. Група наших провідних футболістів задіяна в команді U-19, а ігрову практику мають отримувати всі хлопці. Сьогодні зіграли всі гравці, які приїхали з нами, окрім резервного воротаря. Ці заміни були сплановані заздалегідь, незалежно від того, як би складався матч для нас. Усі польові гравці мали отримати ігрову практику – хто більше, хто менше, звісно. Добре, що ніхто не травмувався, й не довелося робити вимушених корективів. Враховуючи, що це була перша гра після зимової перерви, футбол був непоганим – як із нашого боку, так і збоку суперника.

- Нещодавно в команді з’явився захисник Алан Ауссі. Наскільки йому вдалося влитися в колектив?

- Видно, що футболіст талановитий, навчений. Упевнений, що він допоможе як нам, так у майбутньому й молодіжним командам. У нього хороше майбутнє. Він старається, має лідерські якості, його добре прийняли в нашому колективі. Сподіваюся, що надалі він прогресуватиме і з нього виросте хороший футболіст.

Микола МИХАЙЛЕНКО, півзахисник «Динамо» (U-17):

- У першому таймі робили все правильно, били по воротах, але, можливо, була присутня певна розхлябаність. Після перерви зібралися, реалізували моменти й виграли гру. В епізоді із забитим м’ячем трохи пощастило, розібрався в моменті, хоча більше полюбляю віддавати гольові передачі на партнерів. Загалом, усі наші голи є так званими «домашніми заготовками», багато уваги приділяємо грі на флангах та подачам до штрафного майданчика, наслідком чого стали голи Дерогана та Бодні. Що стосується фізичного стану після зимової перерви, то, загалом, почуваюся нормально, як і партнери по команді, плюс грали в товариських матчах за команду U-19, тому жодних проблем сьогодні не відчували. Після матчу тренер не критикував, подякував за гру, просто порадив бути зібранішими на завершальній стадії атаки. У нас у кожному матчі завдання – перемагати, жодних інших варіантів просто бути не може.

Чемпіонат ДЮФЛ U-17, перенесений матч 5-го туру

«УФК-Дніпро» – «Динамо» – 0:3 (0:0).

«Динамо»: 1.Моргун, 21.Михайленко, 22.Дероган, 3.Буценко (15.Дмитров, 67), 10.Бодня, 4.Біловар, 16.Білик (17.Дем’яненко, 67), 44.Ауссі, 8.Єфіменко, 14.Ярош, 5.Шелест (27.Скидан, 60).

Голи: Дероган (57), Бодня (64), Михайленко (76).

Попереджені: Шелест (52), Бодня (60), Дмитров (79).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер