ДЮФЛУ. Еліт-ліга. 5-й тур U16. ОК ім. І. Піддубного - «Динамо» – 0:1

ДЮФЛУ. Еліт-ліга. 5-й тур U16. ОК ім. І. Піддубного - «Динамо» – 0:1

У суботу, 2-го жовтня, відбулися матчі 5-го туру для команд чотирьох вікових категорій еліт-ліги ДЮФЛ.

Академічні групи «Динамо» зустрічалися із київським ОК ім. І. Піддубного. Вікові категорії U17 та U15 приймали суперника вдома, а U16 та U14 зустрічалися із вихованцями коледжу на виїзді. Відзначимо, що перед звітною грою «Динамо» U16 випереджало свого конкурента на п’ять очок, маючи у своєму активі 12 залікових пунктів після чотирьох ігор, а вихованці коледжу набрали 7 балів.

Поєдинок вийшов напруженим, безкомпромісним з великою кількістю боротьби та завершився мінімальною перемогою номінальних гостей з рахунком 1^0. Єдиний гол Пономаренко забив наприкінці другого тайму.

Динамівці з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль та заволоділи ініціативою. Удари по воротах до свого активу записали Пашко та Пономаренко, але до по-справжньому гольових моментів справа не доходила. Крім того, і ОК ім. І. Піддубного вдало оборонявся, нейтралізуючи загрозу біля власних володінь. Не приносили динамівцям вигоди і стандартні положення: після подач від кутової позначки та навісів зі штрафних першими на м’ячі опинялися суперники, а одного разу на виході вдало зіграв голкіпер коледжу та капітан команди Чупюк. Господарі одного разу потурбували Кіблицького із дальньої дистанції – наш воротар у стрибку відбив м’яч кулаками. Загалом, гра проходила у невисокому темпі, команди грали не на максимальних швидкостях, а м’яч переважно перебував у середині поля.

З-за меж штрафного майданчика удару завдавав Білий – воротар на місці, з гострого кута пробивав Калин – знову правильну позицію обрав голкіпер господарів та забрав м’яч. А коли вже і він був безсилий, після удару Пашка з близької дистанції, м’яч із самісінької лінії воріт вибив Іорк! Ще кілька спроб наших хлопців блокувалися, після удару Дикого м’яч на кілька сантиметрів розминувся із поперечиною, а після «пострілу» Осипенка Чупюк накрив м’яч у куті. Незабаром м’яч повз стійку спрямував Дикий, а згодом після подачі від кутової позначки динамівцям не вистачило зовсім трохи, щоб нарешті переправити м’яч у сітку. Словом, незважаючи на усі спроби киян, на перерву команди пішли зі нічийного рахунку.

Другий тайм розпочався із двох чудових нагод гостей вийти вперед, але Білому та Калину забракло влучності, та й захисники підстрахували свого воротаря. Кузик, щойно вийшовши на заміну, ледь не закинув м’яч за комірець воротарю, але знову не вистачило лічених сантиметрів, Пономаренко пробив з розвороту, але влучив у частокіл ніг захисників. У відповідь ОК ім. І Піддубного могли загрожувати воротам динамівців лише після стандартних положень та дальніх ударів, та й вони не були надто небезпечними. Ще в одному моменті Пономаренко чудовим пасом вивів до воріт Задорожного, але Чупюк знову врятував свою команду, вчасно вийшовши на перехоплення.

Розв’язка наступила на 71-й хвилині, коли динамівці виконали штрафний удар, після серії рикошетів та відскоків у штрафному майданчику вихованців коледжу Пономаренко виграв верхову боротьбу та головою спрямував м’яч точно у дальній кут воріт – 1:0. До фінального свистка гості мали ще достатньо нагод, аби збільшити та закріпити свою перевагу, але рахунок на табло більше не змінювався.

ДЮФЛУ. U16. Еліт-ліга. 5-й тур

ОК ім. І. Піддубного - «Динамо» – 0:1 (0:0)

ОК ім. І. Піддубного (стартовий склад): 1. Чупюк (к), 7. Безклейний, 13. Джаіані, 15. Дігтяренко, 14. Іорк. 3. Прокопенко, 11. Савчук, 44. Ткаченко, 5. Шутько, 4. Янковський, 21. Вигівський.

«Динамо»: 12. Кіблицький, 17. Нестеренко, 13. Коробов, 5. Захарченко (3. Кузьменко, 57), 16. Дикий, 6. Хмельовський (4. Кусий, 68), 7. Осипенко (9. Задорожний, 64), 8. Білий (18. Кузик, 54), 21. Калин (22. Шевченко, 54), 19. Пашко, 11. Пономаренко (к).

Гол: Пономаренко (71).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер