ДЮФЛУ. Еліт-Ліга. U16. 1 тур. «Динамо» - «Волинь» - 8:1

ДЮФЛУ. Еліт-Ліга. U16. 1 тур. «Динамо» - «Волинь» - 8:1

У стартовому матчі нового сезону Еліт-ліги ДЮФЛУ минулорічні чемпіони у категорії U15, підопічні Олексія Дроценка вже у категорії U16 приймали луцьку «Волинь».

Цей матч відбувся на смарагдовому ідеальному газоні одного з полів навчально-тренувальної бази «Динамо» у Конча-Заспі.

Рахунок було відкрито на восьмій хвилині гри. Після навісу зі штрафного з правого флангу м’яч відскочив до Владислава Калина, який перебував на лінії штрафного майданчика. Той фінтом прибрав захисника та з гострого кута розстріляв ворота, поціливши під ближню стійку.

Невдовзі кияни заробили небезпечний штрафний удар, проте Кирило Осипенко пробив невлучно. Однак саме він забив другий гол своєї команди. Голкіпер «Волині» зреагував на удар Матвія Пономаренка з близької відстані, проте атака киян продовжилася, і після передачі з правого флангу Осипенко прийняв м’яч у центрі штрафного майданчика та без жодних перешкод технічним обвідним ударом поклав у кут воріт гостей.

Ведучи у два м’ячі, динамівці не зупинялися і продовжували обстрілювати ворота волинян, володіючи тотальною перевагою на футбольному полі. Одним із найактивніших був капітан команди Пономаренко, який бив і з гострого кута, і з лету другим дотиком, першим прийнявши та зупинивши м’яч, багато асистував партнерам.

На 37-й хвилині він розіграв результативну триходівку, віддавши пас урозріз до штрафного майданчика на Осипенка, а той витримав паузу та вивів на майже порожні ворота Олександра Шевченка, який спокійно переграв голкіпера – 3:0.

А на останній хвилині тайму Шевченко замкнув простріл Пономаренка з правого флангу, переправивши м’яч з кількох метрів у абсолютно порожні ворота. Таким чином форвард оформив дубль за чотири хвилини.

Результат 4:0 за підсумками першого тайму дозволив Олексію Дроценку провести ряд замін у складі своєї команди вже у перерві.

Малюнок гри після перерви не змінився. З самого початку тайму біля воріт гостей почали виникати вкрай небезпечні моменти. Дивом не влучив у нижній кут Пономаренко, який опинився сам перед воротами. Натомість свій момент використав Давид Білий, який вийшов на рандеву з голкіпером після вертикального пасу з глибини. На перший його удар кіпер зреагував, проте Давид добив м’яч у сітку з лінії воріт.

На 53-й хвилині Білий повторив досягнення Шевченка, оформивши дубль за 4 хвилини, реалізувавши вихід сам-на-сам з воротарем після розрізного пасу від Кирила Пашка.

Гості остаточно розклеїлися в обороні, проте зуміли забити гол престижу на 59-й хвилині. Щоправда, цей м’яч динамівці привезли собі самі, втративши концентрацію на своїй половині поля.

Проте останнє слово було за киянами. Спершу Пашко після передачі Задорожнього класно прийняв м’яч, розвернувся та лівою відправив м’яч у кут. За кілька хвилин він асистував, вивівши на порожні ворота Віталія Лобка.

«Біло-сині» мали ще достатньо нагод аби довести рахунок до двохзначного, проте і без того добилися вражаючої переваги – 8:1.

ДЮФЛУ. Еліт-Ліга. U16. 1 тур

«Динамо» - «Волинь» - 8:1 (4:0)

04.09.2021. Київ. НТБ «Динамо»

Склад «Динамо»: 71 Суркіс (г), 3 Кузьменко (17 Нестеренко, 58), 13 Коробов, 5 Захарченко, 15 Дикий (23 Бельчиков, 51), 14 Іщенко (6 Хмельовський, 41), 21 Калин (19 Пашко, 38), 18 Кузик, 7 Осипенко (9 Задорожній, 41), 22 Шевченко (8 Білий, 41), 11 Пономаренко (к) (10 Лобко, 51)

Голи: Калин (8), Осипенко (16), Шевченко (37, 40), Білий (50, 53), Пашко (65), Лобко (71) – Дячук (59)

Попередження: Бельчиков (80)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер