ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. «Шахтар» - «Динамо» – 1:3

ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. «Шахтар» - «Динамо» – 1:3

У суботу, 30-го жовтня, відбулися матчі 9-го туру для команд трьох вікових категорій еліт-ліги ДЮФЛ.

Академічна група «Динамо» вікової категорії U16 на виїзді зустрічалася із донецьким «Шахтарем». Відзначимо, що перед звітною грою «Динамо» U16 йшло у турнірній таблиці без втрат, маючи після восьми турів у своєму активі 24 очок. А «Шахтар» розмістився на другому місці, набравши 14 залікових пунктів.

Поєдинок вийшов непростим для підопічних Олексія Дроценка та Павла Чередніченка, хоча вони і вийшли вперед достатньо швидко – вже на 5-й хвилині. Гра була напруженою, емоційною та завершилася перемогою гостей з рахунком 3:1. У першому таймі суперники обмінялися забитими м’ячами, а після перерви динамівці відзначилися ще двічі.

Поєдинок обидві команди розпочали дуже активно, обмінявшись небезпечними ударами вже у дебюті зустрічі. У складі господарів у центрі подій опинився Новокрищенов, а у складі гостей після подачі другого поспіль кутового – Пашко який пробивав з-за меж штрафного майданчика. А вже у наступній атаці кияни повели у рахунку: Білий віддав м’яч наліво на Пономаренка, той увірвався до штрафного майданчика та пробив точно у дальній кут воріт – 1:0. Непогану нагоду зрівняти рахунок мав Бутко зі штрафного, але гравець суперника пробив повз ворота. Гаряче було і біля протилежних воріт – неточно пробив Пашко, а удар Осипенка було заблоковано.

Після цього гра перемістилася у центр поля, було багато боротьби, динамівці більше володіли м’ячем, але до по-справжньому небезпечних моментів справа певний час не доходила. А на 23-й хвилині «Шахтар» вибухнув результативною атакою: Видиш перехопив м’яч, і Бутко зліва спрямував м’яч у дальній кут воріт – Суркіс до м’яча дотягнувся, але не зміг змінити траєкторію його польоту. Незабаром кияни могли вийти уперед, коли упродовж однієї атаки по воротах пробивали Захарченко та Пашко, але перший удар було заблоковано, а з другий прийшовся вище воріт. У час, що залишився до свистка на перерву, динамівці не відходили від воріт «гірників», але забитих м’ячів глядачі більше не побачили.

Другий тайм виявився не менш цікавим та динамічним. Він розпочався із забитого м’яча динамівців: Пашко дограв епізод до кінця, перехопив м’яч, наблизився до штрафного майданчика і дальнім красивим ударом з-за його меж перекинув воротаря, вивівши свою команду уперед. Одразу після цього Пономаренко ледь не забив третій м’яч, але трохи не встиг замкнути передачу того ж Пашка. Ще одного разу Пашко знайшов у штрафному майданчику Осипенка, але на його удар зміг зреагувати воротар Танащук.

«Шахтар» відповів ударом Бутка зі штрафного у площину воріт, але Суркіс парирував м’яч, виручивши свою команду. Біля протилежних воріт було ще гостріше – активний Пашко просто якимось дивом не влучив у площину воріт – після його удару з лівої м’яч на лічені сантиметри розминувся зі стійкою. Ще через кілька хвилин Пономаренко обіграв двох суперників, але спрямував м’яч повз ворота. Така наполегливість принесла свої плоди: після подачі кутового Захарченко у штрафному майданчику вистрибнув вище за всіх та головою переправив м’яч у ворота.

Динамівці продовжили контролювати м’яч ще створили кілька перспективних моментів з гри та після стандартних положень і довели гру до логічної перемоги.

Відзначимо, що свій наступний матч «Динамо» U16 проведе за тиждень, а саме, у суботу, 6-го листопада, коли у рамках заключного, 10-го туру першого етапу Еліт-Ліги ДЮФЛ вдома прийматиме ОК ім. І. Піддубного.

ДЮФЛУ. U16. Еліт-ліга. 9-й тур

«Шахтар» - «Динамо» – 1:3 (1:1)

«Шахтар»: 1. Танащук, 5. Костриця, 4. Бакай (к), 3. Данилюк, 2. Руденко, 6.Сметана,10. Бундаш (17. Трифаненко, 66), 8. Бутко, 11. Видиш, 7. Новокрещенов, 9. Головачов.

«Динамо»: 71. Суркіс, 3. Кузьменко, 5. Захарченко, 13. Коробов, 16. Дикий (17. Нестеренко, 80+2), 14. Іщенко (4. Кусий, 79), 19. Пашко, 7. Осипенко (21. Калин, 70), 8. Білий (6. Хмельовський, 66), 18. Кузик (22. Шевченко, 56), 11. Пономаренко (к)

Голи: Бутко (23) – Пономаренко (5), Пашко (43), Захарченко (65).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер