ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U17. ОК ім. Піддубного - «Динамо» - 1:4

ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U17. ОК ім. Піддубного - «Динамо» - 1:4

У перенесеному матчі 10-го туру Еліт-ліги ДЮФЛУ динамівці зіграли в київському дербі проти команди Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.

У поєдинку першого кола між командами вікової категорії U17 (гравці 2005 року народження) був зафіксований результативний рахунок 8:1 на користь «Динамо». Впевнену перемогу динамівці здобули й сьогодні, завершивши перший етап Еліт-ліги ДЮФЛУ на першій позиції у своїй групі.

За підсумком першого тайму зустрічі підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка встановили комфортну перевагу, вирушивши на перерву з рахунком 2:0.

Ще перед тим, як відкрити рахунок, динамівці створили кілька перспективних моментів. Так, на ворота суперників виходив Ковальов, однак Кітновський вcтиг вибити м’яч із-під ніг Ростислава. У наступній атаці Грохольський прострілював із лівого флангу штрафного до центру на Кремчаніна, проте Дмитру не вдалося приборкати м’яч. Наступна затяжна атака нашої команди завершилася ударом у виконанні Ковальова, однак Садовой був на місці та спокійно впорався з цією спробою.

Гольовою стала 14-та хвилина поєдинку: Артем Грохольський скористався навісом Івана Котухи до штрафного, виграв боротьбу у захисника і воротаря та переправив м’яч у сітку воріт.

До кінця тайму підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка затиснули номінальних господарів на їхній половині поля, поступово розхитуючи оборону супротивників. Гравці Олімпійського коледжу намагалися витиснути максимум зі швидких контрвипадів і майже не створювали проблем для оборони «Динамо». Можна згадати небезпечний дальній удар, який наші суперники завдали в середині тайму – м’яч просвистів над поперечиною. Втім, і голкіпер В’ячеслав Суркіс контролював ситуацію. Як і ще в одному моменті біля воріт «біло-синіх», коли Бойко залишився з м’ячем перед воротарем.

На 30-й хвилині ігровий снаряд мав всі шанси опинитися у воротах Олімпійського коледжу вдруге: Кремчанін в дотик замикав передачу Ковальова з лівого флангу, але його удар у ближній кут парирував Садовой.

Наприкінці тайму тренерському штабу «Динамо» U17 довелося використати вимушену заміну – замість Маткевича, який отримав ушкодження ще в дебюті поєдинку, на полі з’явився Дзень. Другого взяття воріт не довелося довго чекати – на останніх хвилинах першої половини зустрічі саме Микита Дзень передачею до штрафного з лівого флангу вивів Кремчаніна на ударну позицію – і Дмитро, перебуваючи під опікою захисника, у дотик вразив ворота.

Одразу після повернення команд на поле з роздягалень Дзень міг відзначатися вже сам – динамівці пресингом змусили суперників втратити м’яч, після чого Микита завдав удару в дальній кут, який на кутовий перевів голкіпер.

Ще один гострий момент виник після подачі штрафного з лівого флангу, яку ударом головою замикав Котуха – трохи вище поперечини. А трохи пізніше Грохольський втратив чудовий шанс, опинившись перед порожніми воротами, але пробивши дуже неточно.

Динамівці володіли абсолютною ігровою перевагою, ще кілька нагод збільшити рахунок мав Дзень, а з ударом Цілика, який прямував у «дев’ятку», впорався Садовой. Однак на 60-й хвилині похибка Цілика, котрий вибив м’яч у своєму штрафному на суперника, дозволила Олімпійському коледжу скоротити відставання в рахунку – вільний від опіки Андрій Бойко відзначився точним ударом в ближній кут.

На 71-й хвилині динамівці повинні були забивати, однак м’яч якимось дивом не потрапив у сітку воріт. Протягом однієї атаки «біло-сині» завдали п’ять (!) ударів по воротах, проте на шляху польоту м’яча опинявся Садовой та стійка воріт. А ось наступна спроба нарешті стала результативною: після подачі кутового та атаки другим темпом з центру штрафного ворота Олімпійського коледжу розстріляв Єгор Федоренко.

Залишок ігрового часу також пройшов під контролем «Динамо», і на 85-й хвилині свою перевагу наша команда втілила у четвертий забитий м’яч. Впевнену крапку в поєдинку поставив Іван Котуха, який замкнув подачу Янчишина з кутового.

Здобуті три очки дозволили динамівцям наздогнати «Шахтар» у турнірній таблиці Еліт-ліги U17. Команди двічі зіграли між собою внічию, але за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів «біло-сині» вийшли на перше місце групи.

Еліт-ліга ДЮФЛУ, 10-й тур

3.11.2021. ДЮФШ «Динамо» ім. В.Лобановського

ОК ім. Піддубного U17 – «Динамо» U17 – 1:4 (0:2)

ОК ім. Піддубного U17: Садовой – Кітновський, Задорожний, Атаманчук, Гавриш, Пилипчук, Власенко (Гаджимурадов, 51), Бойко, Ващенко, Назаренко, Олексюк (Балабін, 76).

«Динамо» U17: Суркіс – Котуха, Федоренко, Балаба (Сизонюк, 46), Цілик – Михайлів (Бойченюк, 76), Грохольський (Кролевець, 76), Ковальов (Янчишин, 68), Микитюк (Зоренко, 58), Маткевич (Дзень, 39) – Кремчанін (Василець, 46).

Голи: Бойко (60) – Грохольський (14), Кремчанін (44), Федоренко (72), Котуха (85).

Попередження: Кітновський (42).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер