ДЮФЛУ. U15. Фінальний етап. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0

ДЮФЛУ. U15. Фінальний етап. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0

У першому матчі фінального турніру ДЮФЛУ сезону 2023/2024 у віковій категорії U15 зустрілися «Динамо» та «Шахтар». 

Цей матч відбувся у Львові на «Арені Львів», де проводяться матчі УПЛ та який приймав чимало міжнародних матчів. 

Нагадаємо, на першому етапі «Динамо» та «Шахтар» провели два матчі, перший завершився внічию, а у другому динамівці поступилися з рахунком 2:5 та посіли друге місце в групі. У свою чергу стадію плей-оф більш впевнено пройшли кияни, а поразка від «Шахтаря» залишилася єдиною в сезоні перед фінальним турніром. 

Обидві команди розпочали гру на «Арені Львів» активно, а перший момент у грі виник на 7-й хвилині. Створили його «гірники», проте форвард «Шахтаря» пробив повз ворота з близької відстані. 

Кияни відповіли на 11-й хвилині – Данило Дячок дальнім ударом спрямував м’яч під поперечину, але на удар зреагував воротар «гірників» Ян Журавський. 

Не без роботи був і голкіпер киян Дмитро Пожар, який врятував ворота після обрізки партнерів поблизу власного штрафного майданчика та удару Арсенія Трохима. 
Загалом у першому таймі «гірники» більше контролювали м’яч, будуючи позиційні атаки. У свою чергу підопічні Сергія Беженара шукали шанси у перехопленнях та швидких контрвипадах. 

На 29-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок у грі. Трохим навісив з кутового з лівого флангу у центр воротарського майданчика, звідки Станіслав Шукалович ударом головою переправив м’яч у кут. 

У другому таймі кияни активізували гру в атаці та збільшили контроль над м’ячем, а підопічні Олександра Овчиннікова більше зосередилися на оборонних редутах. Попри ігрову перевагу, динамівцям довгий час не вдавалося доходити до воріт суперника та створювати небезпеку біля них. «Гірники» ж переважно не поспішали йти вперед, граючи на утримання рахунку. Свій вплив на гру обох команд мала і спекотна погода у Львові. 

В останні хвилини «біло-сині» затиснули суперника і кілька разів ледь не забили. Хороший момент кияни створили на 66-й хвилині, коли після навісу Сорочинського з правого флангу Буравцов бив головою з центру штрафного, однак м’яч полетів по центру в руки голкіперу. 

На передостанній хвилині основного часу атака киян завершилася спірним епізодом. Капітан «гірників», вибиваючи м’яч, влучив у руку партнера по команді, проте арбітри чомусь цей епізод проігнорували. 

Динамівці мали ще кілька моментів у компенсований час. Зокрема Назарков пробивав з гострого кута, проте воротар «Шахтаря» врятував ворота. На сьомій компенсованій хвилині під час навали гравець «Динамо» пробив через себе, після чого пролунав фінальний свисток, який, на жаль, зафіксував поразку киян. 

Другий матч у фінальній групі Команда Сергія Беженара проведе завтра, коли зустрінеться з «Мункачем» з Мукачева. 

ДЮФЛУ. U15. Фінальний турнір

«Шахтар» - «Динамо» - 1:0 

21.06.2024. Львів. «Арена Львів» 

«Шахтар»: 21.Журавський, 2.Пламінський Д. (23.Савченко, 70+5), 3.Унішук (к), 4.Гарбар, 5.Коман (17.Немержицький, 57), 6.Шукалович, 7.Курячий (24.Рудзай, 52), 8.Трохим (14.Вогіль, 45), 9.Колесніченко (20.Саричев, 36), 10.Коц (22.Біда, 57), 11.Пламінський Р. (14.Сафонов, 36).

«Динамо»: 1.Пожар, 2.Сорочинський, 5.Соломченко, 33.Царичанський, 16.Мартишко (17.Парінов, 40), 4.Гурін (к), 8.Єрмак (13.Кузьминський, 50), 10.Дячок (11.Буравцов, 46), 9.Титенко (15.Руденко, 42), 21.Родак, 6.Юрченко (19.Назарков, 59). 

Гол: Шукалович (29)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер